Touhukas päivä taas. Aamupäivällä ryhdyttiin Mökön kanssa pesemään saunaa. Ensin saunasta kaikki kamat ulos ja ja pesiin tulet. Lattia lakaistiin roskista. Lauteet esikasteltiin ja sitten kuuraamaan. Olin vanhassa maitohuoneessa huuhtelemassa pesuvateja, kun kirvesmies tuli sanomaan että navetalle pitäisi mennä.Jätin Mökön harjanvarteen ja marssin vaihtamaan ryysyt.

Uuniomenan kurjimus piti siementää. Olisi saanut kyllä olla jo tiine.  Alkionkantaja Ylikypsä tarkastettiin. Mahdollisesti tiine, kohtu kuulemma niin kaukana ettei ylettänyt toteamaan. Kehoitti tarkastuttamaan uudelleen.

Sitten takaisin saunalle. Mökö oli jo ehtinyt kuurata ylälauteet. Loputkin jynssittiin. Ja huuhtelemaan. Lopuksi lattiat. Pesupuoli jätettiin kuivamaan ja siivottiin pukuhuone. Vanhat matot veks ja aitasta puhtaat tilalle.Lattian peittona olevat muovimatot pesin ex-maitohuoneella ja kannoin kuumavesipadankin sinne ja jynssäsin oikeen olantakaa.

Nyt pääsee sotkemaan puhtoisen saunan. Nauru

Sitten siivottiin huussi, sieltäkin matot vaihdettiin. Matot tuotiin tupaan ja yksitellen ne on koneessa pesty. Aitan naruille on ripustettu kuivamaan. Vielä pitää siistiä nukkuma-aitta.

Ruoan tein tässä välissä oli ne kaksi kirvesmiestä muonavahvuudessa.  Sitten kaupalle Mökön kanssa. Hevoskuormallisen sai taas tuoda sapuskaa taloon. Tuntuu että aina kun jääkaappiin kurkistaa, siellä paistaa vastaan vaan valo! Jalka suussa

Innostuin sitten leipomaan korvapuusteja.

Nallen kanssa kasattiin "paviljonki". Olen kaivannut katosta, että voi olla aurinkoisella paikalla vauvojen kanssa  ulkosalla.

1244484181_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Enää puuttuu se aurinkoinen kesä...