Nimittäin eilinen päivä. Lähdin kaupalle, mielessäni että leipoisin kaikenlaista pitkin sadepäivää. Soitin sitten kaupalta Nallelle, että laitas kahvia tippumaan. Ei ollut kuulemma sähköjä. Ei sitten.

Koko päivänä ei sähköjä näkynyt. Vaille kahdelta sähköt palasivat noin viideksi minuutiksi. Ehdin sillä aikaa lämmittää mikrossa yhden kupillisen edellisen päivän kahvia.

Luonnollisesti kun ei ole sähköjä kylällä, ei tule myöskään vettä. Hauskaa. Piti uhrautua ja mennä myrskyä uhmaten ulkohuussiin. Onneksi on edes se, muuten pitäisi puskiin lähteä. Ulkona tuuli niin, että oli huussin ulko-oven karmit lähteä. Tuuli taivutti rajalla olevia jättiläiskuusia juurista asti! Tämmöisiä myrskyjä ei ole ollut tähän aikaan vuodesta, en edes muista että ikinä. Kun ei vielä edes ukkostanut tai satanut. Tuuli vain, että oli kattopellit lähteä ja sietämättömän kylmä!! Otsan rypistys Piti hakea liiteristä puita ja lämmittää, tänäänkin lämmitin. Laitoin vielä isommat tulet uuniin kuin eilen. En muista tässä asuessani lämmittäneeni kesäkuussa kertaakaan. Jääkausiko nyt on tulossa??

Lypsylle eivät päässeet ennen viittä. Kävin maitohuoneessa kuittaamassa vikailmoituksen pois pesurista. Heppu oli lomittajalle apuna. Sittenkin sähköt vielä pätkivät ties kuinka monta kertaa.

Lähdin sitten Mökön ja Napun kanssa käymään mummin luona. Napulla oli sitä ennen oikea kunnon uhmaraivari, joten päätin että Napulle pitää olla vähän vaihtelua. Mummi pyysi Nappua jäämään yöksi. Nappuhan jäi. Hymy


                                       -------*-------

Tänään sitten hain aamupäivällä Napun kotiin. Oli tarkoitus lähteä kaupunkiin. Isäntä vain viipyi ja viipyi. Soitin ja selvisi, että pääsivät aloittamaan lypsyn vasta yhdeksän pintaan. Jotain oli levinnyt koneesta ja saivat ootella korjaajaa. Otsan rypistys Kakka!! Päästiin lähtemään kaupunkiin vasta yli kahdentoista.

Jäin Mökön kanssa keskustaan. Etsimme Mökölle uimapukua. Sai taas ravata tusinan kauppoja, kunnes sokokselta lopulta tärppäsi urheiluosastolta. Ostin myös neitille ensimmäiset meikit. Hymy

Kävin hakemassa myös Nallen rippilahjan kaiverruksesta. Paketissa nyt oottaa nuorta herraa.

Sitten valokuvausliikkeeseen, teetätin kuvani cd-levyille. Ei tullut kuin kuusi cd-levyä...  Siinä meni ikä ja terveys! Paljon muuta ei kerennyt. Juoksin suomalaiseen, jossa Mökö minua odotti ja ostin yhden heppakirjan ja sittenpä isännys jo tulikin hakemaan. Matkalla pysähdyimme vielä leipomolle ostamaan ison satsin leipiä. Ja vihdoinkin kotiin, aamen.