Uusi lomittaja tuli remmiin aamulla. Sille olin kirjoittanut piiiitkän listan eri muistettavista asioista. On noita erilleenlypsettäviä vetimiä taas joka sormelle. Jalka suussa

Täplältä koitan saada sellaisen vetimen umpeen. On aina se riski, että sitten koko elukka tulehtuu.

Peseta lypsettiin tänään viimeisen kerran ja laitettiin umpikarsinaan. Samaan syssyyn tyrkkäsin sinne Yhdiste-hiehon. Olkoot siellä tulossa kiimaan, eikä liho aivan muodottomaksi.

Tunne pötköttää poikimakarsinassa luut auki, mutta elukka ei ole tietääkseenkään poikimisesta. Siellä se tänä aamuna makasi elämäänsä tyytyväisen näköisenä. Tunteen lypsämistä en hikua. Pari vuotta sitten se potkaisi minua käteen ja siihen jäi pysyvästi kova patti. Otsan rypistys

Ursasta ja Siipusta otin taas kerran maitonäytteet, on lääketesti tulossa. Toivottavasti Ursan saisi tankkiin. Sillä se lypsää todella hyvin.

Tuvassa tilasin Siipulle oikeanpuoleisen korvaus korvamerkin, minne lie tiputtanut sen vasikkana laitetun. Ilmoitin Pesetan umpeenjääneeksi ja Firman poikineeksi. Vasikkahan luonnollisesti syntyi kuolleena, kun lehmänen oli. Otsan rypistys 

Sitten ilmoitin Uusi- ja  Rodeo-lehmän lähteviksi. Laitoin toiveeksi, että hakisivat tällä viikolla. Uutta ei saa tankkiin ollenkaan, kaikki vetimet soluttaa paksusti ja Rodeo on alkanut ehtymään.

Ja Firma-ensikolle tilasin kyydin Lauhaluomalta. Yllättynyt Niin, siitä ei lypsäjää tullut. Jotain lienee särkynyt poikimisessa, vaikka itse poijinta oli helppo. Sitä kun ei omaa röntgenkatsetta, että näkisi lehmän sisälle.

Viime viikolla hakivat toisen sonnivasikan välitykseen, viimeinen vielä jäi nurkkiin pyörimään. Joku taas mokaili a-tuottajilla (eikä ollut eka kerta), ja oli lähettänyt noutoilmoituksen päivää liian nuoresta elukasta. Jalka suussaVälitysvasikan tulee olla vähintään 10 päivää vanha. Se ei saa olla yhtään nuorempi. Minähän siis vaan ilmoitan nettiin välitykseen sonnit, kuljetussuunnittelija lienee se henkilö joka suunnittelee haut. Tekstari tulee kännykkään yrittäjälle milloin vasikat haetaan. Ilmoitan sonnit heti niiden synnyttyä.

Että semmosta kivaa oli tämän päivän ratoksi.