Tänä aamuna kännykkä herätti puoli viisi. Kahden huonosti nukutun tunnin jälkeen, ei ollut ilo herätä. Päättämätön Potkin kuitenkin itseni ylös. Kävin nappaamassa uunipuuroa hetulaan. Tein sen eilen illalla valmiiksi. Sitten vaan vessan kautta vaihtamaan navettaryysyt niskaan. Satoi vaikka minkälaista elukkaa taivaan täydeltä, kun ehdin navettaan. Sytyttelin valot maitohuoneeseen ja lähdin laittamaan lantakoneet päälle ja valot lehmillekin.

Ensin laitoin asemalle valmiiksi näytepullot ja mittapaperit. Sen jälkeen laitoin maitohuoneen valmiiksi. Hanat oikeisiin asentoihin, maitosukka paikoilleen ja letku tankkiin. Sitten asemalle ja  aloin tyhjentämään pönttöjä ja maitoletkuja vesistä, sekä laittamaan kaikki namiskuukkelit oikeisiin asentoihin.

Huomioni kiinnittyi samassa umpikarsinaan. Kaikki väsymyksen rippeetkin pakeni kehosta! Lantakäytävällä makasi vasikka. Lensin laittamaan koneen pois päältä ja silpasin käsiini lähimmät kumihanskat. Juosten kohti vasikkaa. Se oli kuollut lehmävasikka. Otsan rypistys Lähdin ensin vetämään vasikkaa pois lehmien alueelta. Aseman kautta vedin sen hoitokarsinoiden viereen. Sitten takaisin. Minulla oli jo epäilys poikijasta. Utriolla roikkuikin tavaraa peräpäästä ja ulos törrötti toisen vasikan sorkka!!! Ajoin elukat ensin toiselle puolelle ja siitä yksitellen ylimääräiset takaisin. Utrion ajoin parteen ja avasin portin. Nätisti elukka meni lehmäpuolelle. Portti kiinni. Soitin isännälle että joutuin navettaan, en saa yksin elukkaa karsinaan.

Karsinaan saatua, kävin puhdistamassa syntyvän vasikan sorkan päät ja emättimen suun. Isäntä auttoi solmussa oleen vasikan ulos. Sekin olisi ollut lehmävasikka. Lehmäkaksoset jäi saamatta. Voi helvetti!!! Tietenkin meni taas parhaasta päästä. Utrio on näet Lulun vasikan vasikka. Eikä siemennetty millään rupukalla.

Olipa hauska päivän aloitus. Otsan rypistys Mittanäytelypsy oli silti vaan aloitettava, vaikka mieli teki lähteä kivittämään jotain.

Tälläkertaa näytin kädestä pitäen miten mittanäyte tehdään "oikein". Autoin lehmien tunnistamisessa ja asetin kunkin lehmän kohdalle näytepullon valmiiksi. Siten on helpompi tunnistaa eläin tuloksen kirjaamiseksi. Sitten näytin miten näyte otaan oikeaoppisesti. Ensin päästetään ilmaa maitopönttöön, että maito sekoittuu hyvin. Sitten  lasketaan ilmat ulos ja alahanasta valutetaan purkkiin rajaan asti. Maito lasketaan tankkiin ja näytepurkki sekoitetaan huolellisesti. Sekä pyyhitään kosteus ja lika pois.

Purkissa oleva säilöntäaine on saatava liukenemaan kokonaan. Muuten näyte ei välttämättä säily kunnolla. Kuten viimeksi kävi. Huuto