Eilen keräsin kottikärryyn kaurapellon laidalta puimatta jääneet yksilöt. En tietenkään vielä kaikkia. Ei kaikkia jaksa erkkikään kerätä, mutta kuvittelen kerääväni vielä muutaman kierroksen lisää. Sitten työnsin saaliini pihaan ja aloin tehdä kauralyhteitä talven varalle. Seuranani istui nurmikolla Misse ja Hiski. Hiski sihnehti narua, jolla sidoin lyhteet.

Seuraavalle kierrokselle keräsin vähän enemmän. Misse hyppäsi kärryyn ja odotti valmista. Kun sain kärryn täyteen, lähdin työntämään kärryt pihaan. Misse ei hievahtanutkaan kyydistä. Se tuli pummilla pihaan asti ja yhä istui kyydissä. Tein lyhteet ja jätin ne maahan odottamaan. Seuraavalle kierrokselle Menin sankon ja kärryn kera. Maassa näet oli kasa jyviä. Koko kärryllinen niitä tuli. Ja pihassa ne täytti yhden ison muovilaatikon ja kaksi sankollista. Vein jyvät saunan pukuhuoneeseen, penkin alle ja ovi kiinni. Siellä ei ole tähän mennessä hiiret vielä melskanneet. 

(Toivottavasti hiiret eivät lue tätä. )

Lyhteet taas ripustin aitan kuistin hirsille roikkumaan ja kuivamaan. Siirrän ne aittaan hirrestä roikkumaan talveksi. Sieltä on sitten hyvä käydä hakemassa tirpoille talvievästä.