Uudet elukat muuttivat eilen illalla. Meni niin myöhään, etten jaksanut enää postailla. Haettiin naapurista hevoskoppi ja suunnistettiin naapuritilalle. Ensimmäiseen kyytiin pääsivät vasikat ja yksi hieho. Tässä on Essun pylly:

Heti perään vaunuun asteli Eukko-vasikka ja toiselle puolelle hieho Viettelys:

Viettelys meni ihan lemmessä vaunuun, mutta kun ovi pantiin kiinni se alkoi hillua. Vaunu huojahteli puolelta toiselle, vasikka-parat..

Lastin purkainen alkoi oman navetan päässä. Matkahan ei ollut pitkä ajaa. Viettelys pääsi omaan hoitokarsinaan. 

Vastaanottokomitea tungeksi aidan toisella puolella. Jokainen sorkalle kykenevä lehmä oli vastaanottamassa tulokkaita:

Essu vastentahtoisena:

Eukko meni ihan mielellään karsinaan, uusien kamujen luokse:

Takaisin mennessä tilan vahtimusti oli edelleen mököttämässä kopissaan, minne isäntä oli hänet käskenyt :

Sitten kyytiin oli tulossa enää ay-hiehot. Ylpeä:

 Ja Avulias. Toisin Avulias oli kaikkea muuta, kuin avulias! Se oli lähteä heti isännän käsistä, kun pannasta irroitettiin. Avulias nosteli koipiaan niin rivakasti, että välillä piti jarruttaa seinää päin. Huh!

Nämä kaksi ladya pistivät vaunussa ranttaliksi. Kun menimme tekemään kauppakirjan tupaan, epäilin että tokkopa on vaunusta mitään jäljellä ja hiehot karkuteillä tietämättömillä kun tulemme takaisin pihaan... Tallella onneksi olivat ja olivat rauhoittuneet. Vaunukin ehjältä näytti.

Omassa navetassa lehmät alkoivat taas armottoman tungeksimisen päädyssä, kuka ehtisi ensiksi näkemään ovesta tulijat. Viettelys oli jo rauhoittunut omaan karsinaansa ja katseli kiinnostuneena ovelle. Nämä ay:t tulivat karsinoihinsa sellaisella vauhdilla, että hyvä kun isäntä perästä kerkisi. Ylpeä pääsi keskikarsinaan ja Avulias viimeiseen.

Ylpeä hoksasi heti pöydällä karjottavat herkut. Oli huvittava seurata hiehon ponnisteluja saada pää putkien läpi, että pääsisi nauttimaan herkuista. Lopulta se pujotti varovasti toisen sarven ensin ja toisen perästä.

Sitten se lipoi apetta. No eihän sillätavalla saanut montaa murua pötsiinsä, vaan ape singahteli pitkin pöytää.

Tässä vielä Essu:

Ja Eukko:

Vasikoiden nimet vaihdoin. Toisella oli ihmisen nimi ja toisen nimeä ei oltu edes paperihin kirjoitettu joten nimesin uudelleen.

Nöpöläisiä, vai mitä?