Tänään siemennettiin Ydin ja Aura, Riiviölle se tiedoksi. Tarkastettiin kolme elukkaa: Tähti - Ammu ja Akana. Kaikki olivat tiineitäVehnästä tulee Akanan myötä mummi...

Menin navettaan tänään vasta vaille neljän, sillä olin  Hepun opettajan ja eritysiopen kanssa palaverissa.

Ensin vein puhtaat lypsyrätit asemalle ja sytytin sinne valot.  Juotin vasikat, kun maito oli jo lämmennyt. Vasikat ahmivat hetkessä herkkunsa. Sitten pesin taas astiat ja lämmittimen. Lopuksi jynssäsin vielä eläinlääkäritilan lattian.

Menin siitä asemalle ja aloittelin kastelemalla suihkulla vetimet ja suihkimalla niihin tisupesua. Järjettömän hyvä keksintö. Kun huuhtelee aineen pois, samalla lähtee vetimistä liatkin. Lypsyssä ei ollut mitään ihmeellistä. Kaikki sujui kuin aina. Asemaa jäin pesemään, kun anoppi meni laittamaan ja pesemään maitohuoneen kuntoon. Itse kävin laittamassa pesurin päälle. Odotin, että vesi alkaa kiertämään pöntöissä ja menin sitten siivoamaan parret ja avaamaan portit. Venlan kupsuttelin siinä samalla. Se tulee aina väliportille päivystämään. Venla on nyt ainoa lehmä umpiosastossa. Torkku siirrettiin jo tunnutukseen.

Otin sitten ainakin parikymmentä kuvaa Ammusta, ennenkuin sain yhden edes vähän kelvollisen, jonka lähetin kännyllä Jutalle. Sitten kuvasin Alku-hiehon. Siitä tuli hassu kuva ja sen laitoin Taavalle. Hän nimittäin on Alku:n kummi.

Meidän navetassa on ainakin kolme kummivasikkaa. Alku - Aura ja Elovena.