Eilen kun sain Hepun juhlat vauhtiin, kiskaisin itse navettahaalarin tykötarpeineen niskaan ja lähdin lomittajan kaveriksi lypsylle. Anoppi on ollut kuumeessa ja siksi patistettuna sairaslomalle.

Lomittaja oli jo ajamassa lehmiä lypsypuolelle, kun menin navettaan. Sanoin hälle, että voipi alkaa jo lypsämään, minä hoidan parsihommelit loppuun. Vaihdettiin kolia ja aloin rapsuttamaan sorkkapallit puhtaiksi. Sitten menin umpiosastolle työntämään p*skat kouruun. Hetken rapsutin Torkkua otsasta. Torkku-ostokki on minusta erittäin kaunis naamastaan. Umpiosastolle on jätetty viimeksi ostetuista hiehoista Ylpeä, jolla on laskettu tammikuussa:

Kävin sitten nappaamassa lantakoneen päälle uudelleen ja rapsin sonnat parsilta. Sitten menin pesemään saappaat ja kolan ja jätin sen hoitokarsinoiden seinustalle odottamaan. Pöydälle lapio kourassa. Mätin apetta kahden pikkuvasikkakarsinan eteen. Siivosin seuraavan ikäluokan 4-6kk pöydän, kun Viettelys-hieho oli possutellut vetensä pöydälle. Työnsin siis märät appeet ja vedet pois. Kaikille puhtaat safkat eteen ja hoitokarsinoiden elikoille puhtaat juomat eteen.

Niin, Täplän ilmoitin taivasautoon tässä viikolla ja tietenkin karjan PARAS lehmä otti ja tulehtui. Toti siis. Se on nyt antibiootilla ja lisäksi sille pitää antaa hormoonia, että antaa maitonsa. 

Venlaa kupsuttelin pöydällä:

Eepos taas kerrankin poseerasi seisaallaan ja tämän  kuvan laitoin myös lypsykarja-blogiin:

Ahmatit,  Ammu etunenässä koettivat saada viimeisetkin appeen hajut irti ruokintapöydästä:

Nehän ovat siis laihiksella. Toisin Ammu antaa aina konsertin ruoan vähyydestä... Ruokintapöydän laiteltuani, vein lapion pois ja otin kolan tilalle. Siirryin siivoamaan vasikkakarsinoiden ritiläpalkkien välejä. Siinä hommassa tulee aina hiki. Nauroinkin myöhemmin lomittajalle, että multa lähti ainakin kaksi kiloa siinä hommassa. Vasikat söivät niin ahnaasti haalaria. Kuivikekarsinoihin laittelin vielä pehkuja lisää.

Hiehojen puolella siivoan parret. Viimeisessä, tiineiden elukoiden karsinassa työnnän myös p*skat kouruun, ne jotka eivät mene raapan työntämänä perille asti.

Taas saappaan ja kolan pesulle. Nyt menin lypsämään. Kun viimeiset olivat lypsyssä aloin pestä aseman toista puolta. Ensin otan lypsimet alas ja pesen ne. Sitten otan uppopumpulla veden aseman lattian alta ja sillä vedellä huuhtelen aseman. Ensin siivotaan kolalla enimmät p*skat lantakäytävälle ja sen jälkeen huuhdellaan. Aseman lattian alla oleva vesi on peräisin suurimmaksi osaksi lypsyputkien pesuvesistä. Näin kierrätetään vedet. Lomittaja sanoi tekevänsä hommat loppuun joten mieluusti lähdin tupaan.