Koska kielsin edelleen anoppia tulemasta töihin, menin hänen sijastaan itse.

Aloitin taas hätistelemällä lehmät lypsypuolelle. Tällä kertaa otin samalla karsina-asukitkin samantien pois. Toti edelleen karsinassa ja Sitrus kipeän jalkansa takia.

Lomittaja aloitti lypsyn ja minä taas tein samat siivoushommelit kuin viimeksikin ja sen jälkeen hain rehuvarastosta säkillisen turvetta. Viskelin paksusti turvetta parsille ja säkin loput umpiosastolle. Ötökkä- hieho alkoi välittömästi imuroida pötsiinsä turvetta.

Koipien pesun jälkeen karsinoita pehkuttamaan. Ja ritilöiden siivoukseen. Vietin kotvasen aikaa pikkuvasikoiden karsinassa. Emi halusi rapsutusta ja Eukon kanssakin  tehtiin sinunkaupat. Rapsutin sitäkin pitkän tovin. Se oli vallan ihastuksissaan.

Siivousten jälkeen laittelin vielä pikkuvasikoille reilusti apetta eteen ja täytin vesiastiat.

Lopultakin lypsämään. Hommat sujuvat puolikuntoisena hitaammin kuin normaalisti.

Ukulelen kanssa oli ainoastaan ongelmia. Se on yleensä lypsetty viimeisessä paikassa, sitomisleikkien takia, mutta nyt se oli keskellä eikä tykännyt olostaan. Mitenkä sen osoittaa? Potkii: pestessä, pyyhkiessä, suihkeiden otossa ja lypsykoneen laitossa. Kerran pudotti koneen alas. Sitten pidin sille kunnon saarnan ja uhkasin vaikka millä. Lopun se seisoi aloillaan.

Utriolle annoin uuden lempinimen... se on Risav****. Siltä on ommeltu kiinni emättimen suu, kun kohtu pullistelee pellolle. Utrio on poistolistalla...

Lypsyn jälkeen pesin maitohuoneen ja pöntön. En siis vessanpönttöä, vaan maidonkookoomispöntön. Siitä maidot matkaavat tankkiin suodattimen läpi. Lomittaja oli jo pessyt aseman joten laitoin pesuriin pesun päälle. 

Vasikoille taas kippasin apetta ja karsina-asukeille myös sekä täytin jälleen kerran vesiastiat.  Työnsin lehmien eväät niiden eteen ja poistuin navetan puolelta. Sammutettiin valot ja jätettiin yövalo päälle.