Aamu alkoi 04:50. Nousin reippaasti ylös kolmen tunnin yöunien jälkeen. Heitin aamiasta hetulaan ja menoksi. Vaatteiden vaihtoon ja otsalamppu kuulaan. Pimeetä oli kuin jouluna....

Navetasta kuului kiimaisen elukan toitotus, siis ei tällä kertaa Ammu. Nappasin suoraan kolan kouraan ja menin karsinoiden fiksaukseen. Kävin niin suurella tarmolla kasinat läpi, etteivät elukat tienneet oikein mikä iski.

Lehmäpuolen läpi heitin kuivikkeet parisille ja eikun suihkun varteen. Toinen puoli olikin jo lypsyssä hyvän matkaa. Menin toiselle puolelle laittamaan koneet. Olimme lypsäneet joka ikisen elukan jo seitsemältä. Aseman pesussa ei mennyt viittätoista minuuttia kauempaa. Olimme kaikki kolme pois aamutöiltä ennen puolta kahdeksaa!

Tuvassa huuhtasin enimmät lehmänhajut, vaihdoin vaatteet lennossa ja raavin kamat kasaan. Hyppäsin anopin kyytiläiseksi ja kurvasimme kylälle. Anopilla hörppäsimme sumpit pötsiin ja lähdettiin lähes samalla oven avauksella myyjäisiin.

Pöydän paikka ei olisi voinut olla parempi! Heti ulko-oven vieressä. Ovelta näki suoraan myyntipöydällemme. Kas tässä kuvakin:

Ainoa miinus oli ulkoa tuleva käry. Paistoivat makkaraa. Tuossa kuvassa ei oikein näy, mutta pöydän etureunassa on led-valot. Korttikorien takana paloi lyhdyssä punainen kynttilä.

Ihan ensiksi oli pieni hartaus, jonka toimittivat luterilainen- ja ortodoksipappi. Ensimmäisen kerran olin myymässä siunattuja kortteja!

Ihmisiä lappasi sisään ahkerasti. Kauppa kävi kivasti. Melkein kaikki tulitikut menivät kaupaksi. Korttejakin aimo läjä. Lisäksi mahdollisesti saan uusia asiakkaita, tilauspuolelle.

Koulun rehtori kävi ostamassa kortin, jonka hän laittaa koulun virallisena joulutervehdyksenä menemään kunnan pääkoululle. Parasta mainosta, mitä olla saattaa. Käyntikortteja meni muutamille ihan uusille asiakkaille. Lisäksi oli vanhoja asiakkaita ostamassa kortteja. Kehuja tuli paljon ja ihmetelyä, millä ihmeen ajalla...  Tuttuja kävi aika paljon morjestamassa.

Ison miinuksen toi eräs tuttava,joka heti nähtyään minut alkoi tivaamaan raskausuutisia. Vaikka näytin hälle mitä paidassani lukee, hän kysyi : MILLOIN SE SYNTYY?? Vähällä etten leiponut lättyä, alkoi niin paljon v*******aan!!!Nimittäin paidassani lukee selvällä suomenkielellä : No en oo v***u raskaana!

Anoppi kävin päivällä kirpparilla hakemassa kahdenviikon myyntitulot.Minä myin sillä aikaa anopin pöydän lähes tyhjäksi. Möin minä omia tuotteitanikin.

Myyjäisten lopuksi ortodoksien kuoron mieslaulajat plus pappi esittivät tiernapojat. Hyvin miehet lauloivat.

Melkeinpä sitten lähdettiikin anopin kanssa pois. Vietiin ensin hänen kamat pois ja sitten meille. Jaettiin kirpparin tuotto ja anoppi viivasi yli listastani kaikki myydyt tuotteet.

Navettaan mentyäni laitoin lennossa aseman ja maitohuoneen ja aloin keräilemään elukoita asemalle. RIsan kanssa piti ottaa matsi, ennenkuin sain tahtoni läpi lypsypaikasta. Ennen lypsyn aloittamista, siirrettiin Yrtti umpiolaan. Siirrettiin on väärä sana. Nuijittiin on kuvaavampi. Pehmennettiin hiehon läskejä.. Yrtti piti kuitenkin joutuin siirtää sieltä lehmäpuolelle, sillä Ötökkä meinasi laittaa sen lahtiin! Lehmäpuolella Yrtti vallan riehaantui juoksentelemaan.

Vanilla sai kerranpäivässä merkin koppuunsa. Menee hieman etuajassa umpeen, mutta on aika ehtynyt. Uusia sidottavia elukoita ovat Rauha ja Viineri. Koivensidonnassa ovat jo mukana: Toti, Viulu, Vitamiini, Viila, Risav***u, USA, Ämpäri kausittain...  muistinkohan kaikki? Sieppoa lypsetään vain vasikoille, toistaiseksi. Mikäli se toistaiseksi loppuu, Sieppoa katsellaan lautasella.  

Anoppi hoputti  elukkaa poistumaan asemalta lypsyn jälkeen: " Yöllä nukutaan!" Ja elukka sattuikin olemaan Yöuni, hah hah haa!  

Vaikka päästiinkin aloittamaan lypsy myöhässä, olimme pois navetasta vartin yli kuusi. Niin se aika rientää...

Tuvassa komensin N allen ja Hepun syöttämään kaksosille jogurttia:

Itse olen viittä vaille kanttuvei.... zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz