Aamupäivällä hurautin mersulla meijerille, piti saada se Totin maitonäyte matkaan ja muutenkin asioita hoidin. Sitten vein jotain isännän papereita. Piipahdin tokmannilla, mutta sieltä en löytänyt etsimiäni asioita. Ostin kuitenkin kissanruokia, halvemmalla kun ovat. Ja kaksi muumimukia; perhe ja rakkaus, sekä mörkö kulhon. Ajattelinkin alkaa keräämään mukien rinnalle kulhoja. Hatti kun sai joululahjaksi yhden.

Kotona ehdin piipahtaa vain ruoanlaiton ajan. Isännys sanoi, että haalarini oli tullut. Käänsin mersun keulan kaupunkiin. Ensiksi haalarin ostoon. Sitä piti tietenkin sovittaa ensiksi, en osta sikaa säkissä. Haalari sopi kuin valettu.

Kaupungin tokmannille hurautin. No, se sana kuvaa huonoiten. Ryömin kuvaa paremmin. Se oli neljän ruuhkat...

Tokmannilta tarttui mukaan lelukori kaksosille tupaan. Vihdoinkin löysin mieluisen. Napulle prinsessa paita. Ja itselle kiroilevasiili- paita. Kuva ja teksti on osuvat! Kuvassa siili karjuu persesilmänpohjasta :"HILIJAA!" Sopii mulle kuin nakutettu. Pojat toivoivat raketteja ja ostinhan minä sitten elämäni ensimmäisen kerran niitäkin. Ostin sellaisen paketin, missä on monta. Ovat pojat olleet lomallaan avuksikin. Mökön vein eilen kaverikylään kahdeksi yöksi. 

Ajattelin uhrautua ja käydä vielä prismassa. Juu, niin oli ajatellut puoli maakuntaakin!!! Autoja oli enemmän kuin keskustassa yhteensä. Löysin kuitenkin aika helposti mersulle sopivan kolon. Kori riitti ostoksilleni. Tarvitsin sieltä pääasiakseni vain yhden teipin. Ostin kuitenkin toisen lyhyen raipan, kun se oli halpa. Napulle ostin vaaleanpunaisen hammasharjan, jonka kahvassa on helmiä. Ja prinsessa nahkanpesuainetta. Jos se auttaisi suihkukammoon.

Kassapojalta kysyin, että ovatko kaikki ihmiset tulleet ihan hulluiksi. Hän naurahti ja sanoi koko päivän olleen samanlainen. Joka kassalla kilometrin jonot!! Meikä löysi kuitenkin jonon joka veti sukkelasti.

Autolle palattuani, oli liikenne kaaoksessa. Aivan ääneen yksinäni autossa nauroin. Suomalainen hullunmylly.  Menin rohkeasti kärkkymään sopivaa reikää soluttautua sekaan. Pianpa yksi auto antoi tietä ja heilautin kättäni kiitokseksi. Helpotti vasta, kun pääsin nelikaistaiselle.