Vaikka tuuli ja lunta tuli varmaan joka ilmansuunnasta, oli lähdettävä metsästämään jouluruokia.  Autoon pakkasin kolmen jättisuuren kassin kera Hepun ja Mökön. Ensin poikettiin lomatoimistolla viskaamassa paperi ja joulukortti. Putsasin ennen eteenpäin lähtöä auton.

Sitten piti ajaa kaupunkiin ja siellä agrimarkettiin. Hain h*v*tin painavan kanisterin.  Hevostarvikepuolelta Mökö osti harjan hoitohepalleen joululahjaksi. Hevosen nameja ei ollut. Putsasin taas auton.

Sitten citymarkettiin aivan toiselle puolelle kaupunkia. Siellä oli muutama muukin päättänyt jouluruokansa hakea. Kaikki immeiset halusivat autonsa oven viereen, joten me saimme rauhassa valita kauempaa parkkipaikan, tilaa oli. Hulluja nuo kaupunkilaiset...

Kaupassa vierähti valehtelematta kaksi tuntia. Onneksi ei tarvinnut jonottaa palvelutiskille, sillä sinne oli yli kahdenkymmenen ihmisen jono! Rahaa upposi ruokaan aivan h*v*t*ll*n*n summa!!

Kärryillä työnnettiin safkat autoon. Taas putsasin auton. Piti harjata nyt aivan kauttaaltaan ja kaltata kunnolla ikkunat ja siivota pyyhkimet. Ja kotimatkalle. Näkyvyys oli noin 30 m. Rekan perässä ajaessamme 5 metriä. 

Kotitiellä ensimmäisen mäen päälle päästyämme, huomasin kauempana auton valot hagessa. Toppasin ekaan tienhaaraan ja käänsin voikkarin ympäri. Palasin takaisin tielle ja ajoin toista kautta kotiin. Ei ole mitään järkeä tupata auttamaan, kun auton vetämiseksi hangesta tarvitaan traktoria. Isäntä olikin hälyytetty auttamaan.

Ne kolme jättikassia kannettiin sapuskaa kotiin autotallista plus kaikki muut kyytiin eksyneet kamat.

Pyörähdin vaan tuvassa jakelemassa käskyjä kaikille ja samantien navettaan, mukaan otin joululahjan maitoautokuskille.

Asemalla hokasin, ettei pesuri ollut pessyt. Häläriä vilkutti. Eikun pesu uudelleen käyntiin, keskeytyneestä kohdasta. Olipahan aikaa tehdä muita hommia, mutta kiire laittaa lypsy pystyyn heti kuin mahdollista. Ajoilta. Laitoinkin hösseliksi heti pesun loputtua. Kirittiin kelloa vastaan. Ja mukavasti oli tankkiin menevät lypsetty jo ennen kuutta. Hyvin ehdittiin ja maito ehti jäähtyä tankissa. Liekö enkat tehtiin?..

Koetan muistaa ottaa kameran mukaan aamulla navettaan (toivottavasti kaksoset antaa nukkua yöllä), ottaakseni elukoiden jouluaamusta kuvia.