Vekki poksahti aamupäivällä. Sonni syntyi! Oikein lutunen poika. Ja Vekki emä hoiti lastaan. Sitten syntyi toinen vasikka. Lehmä. Tässä onnellinen perhe:

Aivan ihana yllätys, vaikka kumpikaan vasikka ei tilalle jää. Sonni on tuo kirjava ja lehmä ruskeampi.


Venluska on ollut päivät muiden seassa ja illalla pannaan karsinaan. Ettei tule yllätyksiä. Venlan maha on kyllä tosi pullea!!

Vehnä oli kyllä rasittava. Se tunki yhä uudelleen ja uudelleen asemalle lypsynsä jälkeen takaisin. Joka välissä, kun laski elukoita syöntipuolelle sai häätää Vehnän pois.

Sitten otettiin aseman kautta aika loppulypsyssä Vekki. Se meni ihan hyvin. Joskin emä ei olisi halunnut jättää nuppujaan vartioimatta. Tiedä vaikka joku toinen lehmä käy omimassa pennut.

Laskin sitten toisen rivin lehmät pois. Anoppi kysäisi hetken perästä, että minnekkäs ne lehmät muuten oikein menivätkään. Portti oli syöntipuolelle kiinni... Kyllä tuli pikamatkojen maailmanennätys rynnätessämme elukoiden perään. Kohta ne pöydällä seisoisivat. Anoppi avasi portin ja siinä samassa Vehnä luikahti sadasosasekunnissa toisten perään! Kaikki elukat töröttivät viimeisessä poikimakarsinassa. Portti sinne oli Venlan jäljiltä auki. Kuusi lehmää seisoi yhdessä karsinassa. Kyllä muuten oli koominen näky!!! Piti ihan kaksin kerroin nauraa. Anoppi vahti aseman edessä ja minä kiersin karsinoiden kautta hätistämään elukat pois. Kylläpä niille tulikin kiire. Ne JUOKSIVAT ulos karsinasta. Ja me ulvoimme naurusta!!!!

Anoppi otti riviin uudet elukat ja tuli hetken perästä sanomaan, että katohan tuota. Ensimmäisenä seisoi Venus ja sen takana Dali oli jotenkin sukeltanut Venuksen mahan alta, niin että Venuksen toinen takajalka sojotti Dalin selän päällä.

Pakko oli juosta hakemaan toimistosta kamera. Kerkesin kuvata tämän älyttömyden. Eihän sitä muuten kukaan uskoisi. Venuksella oli oltavat, kun yhden takajalan varassa taiteili. Oli kuulkaa jalka suorana. Ei meinannut tällä kertaa naurusta tulla loppua...

Lypsyn jälkeen päätettiin siirtää vain pari elukkaa. Umpiola oli jo tyhjennetty asukkaista ja siirrettiin sinne sarvipää-ostokki ja Ööli, jonka eilen ilmoitin autoon.

Oikein kuului, kun tiineiden hiehojen karsinassa pääsi syvä huokaus, sarvipään lähdettyä komentelemasta. Oli armeijakuri...