Markkinoille lähdin melskaamaan heti aamusta. Treffasin bestiksenikin samaan syssyyn. Ihan ensiksi kävin suosikkikaupassani, askartelukaupassa. Tarvitsin ystävänpäivähengessä kartonkeja. Vältin helmikiusaukset. Mutta ostin kuitenkin copic ciao:n kyniä muutamat värit lisää. Ihanan iso valikoima.

Ostin Mökölle hupparin, joka yllätys yllätys kelpasi!! Nallelle kolme mustaa t-paitaa, joissa jokaisessa on värikuva edessä ja mustavalkoinen kuva takana. Kaikissa on jollain tapaa kuva-aiheena pääkallo....

Itselleni ostin iki-ihanalta suosikkikojultani tälläkertaa hevoskannun. Kannussa on keltainen hevonen.

Katselen taas ensi markkinoilla, mitä uutta hän on tehnyt. Olen luvannut itselleni, että saan ostaa astioita joka markkinoilta. Ne kun ei ole kuin neljä kertaa vuodessa. 

Sitten taisimme käydä kahvilla kauppakeskuksessa. 

Citymarketista löysin Napulle Hello Kitty- sadetakin. Se on vielä reiluhko, mutta Nappuhan kasvaa joka päivä. Kotona takki piti tietenkin perusteellisesti sovittaa...

Niin ja ostinhan minä yhdet hanskat urheilukaupasta itselleni. En voi vielä suositella niitä, kun ensin ne pitää testata. Esittelen ne, mikäli ne kelpaavat valokuvaukseen. Joten jos ne kelpuutan, käyn katsomassa onko niitä vielä ja ostan Jutalle sopimuksen mukaan. Mikäli ei ole, annan tiedot jos sieltä suuresta maailmasta löytyisi vastaavat.

                                      *************************************

Kotiin kun ehdin, heitin jotain pikaiseen hetulaan ja navetalle. Kävin ensin täyttämässä turvesaavit ja sitten aloin ajaa elukoita asemalle. Ilmoitin alkavani lypsyn ja anoppi meni siivoamaan karsinat. Kun pääsin aloittamaan lypsyn, teurastaja tuli. Anoppi meni  kaveriksi, hämmentämään verta ettei se hyytyisi. Minä siis lypsin yksin. Kastelin kaikki, pyyhin, otin suihkeet ja sitä mukaa laittelin samantien koneet heti perään. Kaikki kymmenen oli lypsyssä kerralla. Se ei muuten onnistukaan ihan "joka pojalta". Sitä mukaa kun koneet lähtivät, suihkuttelin vetimet vedinkastolla ja kun sain toisen rivin valmiiksi patistin rouvat tiehensä. Seuraava rivi täyteen porukkata. Samantien kastelin ja laitoin tisupesua. Ne jäivät likoamaan ja laskin toisen puolen rivin tyhjäksi ja heti perään uusi remmi. Luppoaikaa ei turhaan jäänyt.  Tässä kymmenen ryhmässä oli Lulu. Laitoin Lululle ensin koneen, ja vasta sitten aloitin pesemään muita puhtaaksi. Kaikilta muilta irtosi koneet ensin ja Lulu lypsi vielä senkin jälkeen hetken, kun muilta oli koneet irronneet.

Näppärästi elukat tulivat asemalle. Laittelin mieleiseeni järjestykseen, tämä tarkoitti sitä että Viulu mm. pääsi peräpaikalle. Koivet kiinnitykseen- pääsivät tällä lypsykerralla: USA, Viulu, Vitamiini, Ukulele ja Toti. Kaikki muut menivät välissä. Rauhaa ei tarvitse enää sitoa. Lypsän sen välissä vaikka silmät ummessa. Anoppi ei ollut muistanut katsoa testillä sitä aamulla ja niimpä minä katsoin sen. Tankkiin sai joka pisaran laittaa! Jes! Tarkoitta siis, että se pitää tarkistaa nyt jonkin aikaa testillä ennen jokaista koneenlaittoa. 

Anoppi tuli viimeisen kymmenen lehmän lypsyyn. Ja lähti muihin hommiin, ennen lääkelehmän lypsyä. Jäin asemalle lypsämään vielä Viettelyksen ja Siipun erilleen lypsyn.

Venla seisoskeli vähän väliä asemalla ja kerran pölläsi essun. Se myös halusi pitää mulle seuraa aseman pesun ajan. Kun koneet lähtivät pesuun ja sammutin valot asemalta, minun piti vallan HÄÄTÄÄ Venla syöntipuolelle. Siis se piti TYÖNTÄÄ peffasta asemalta pois!! Onko mokomaa ennen nähty!?! Ei auttanut jarrutukset, hätistin elukan pois ja pesin loput lattiasta.

*****************************************************************************************

Lypsyn jälkeen lähdettiin vielä Napun ja Nallen kera ruokaostoksille citymarkettiin. Vieltiin ensin nälkäiset syömään. Toiset mässyttivät hampurilaisia, mutta minä otin salaatin.  Kaiken sapuskan ostamisen  lisäksi mukaan cittarista lähti Hepulle verrarit, Napulle sukkahousut ja toiset rukkaset ja kaksosille talvikengät.

Niin ja löysinhän minä vielä ulos yhden lyhdyn. Johan se kellokin kävi taas yhdeksättä tuntia, kotiin ajettiin.