Eipä ole joutanut koneen äärelle ennen tätä. Olin suunnitellut hakevani Mökön ja Nallen koulusta ja ajavani suoraan kaupunkiin. Keli oli taas mitä "mainioin". Lunta tuli joka ilmansuunnasta vaakatasossa. Mukaan koulusta tarttui myös Nallen ystävä H&M. Koko kaupungin käännettyämme totesimme Mökön kanssa, ettei hupparia löytynyt. Yhdet housut löytyi alealesta. Nallelle sen sijaan huppari löytyi. Ja kolmet kalsongit... Käytin nuoret pizzalla ja jätin itse salaatin syötyäni heidät omanonnensanojaan ja lähdin omat asiani hoitamaan.

Oli tarkoitus käydä ostamassa Nallelle uusi patja ja petari, mutta ei ehditty. Piti ehtiä tallille ennen kuutta, meillä oli yllättäen ratsatus. 

Keli ei ainakaan parantunut iltaa kohden, vaan tankattuani auton keli oli vieläpä entistäkin karseampi. Olimme jo jättäneet H&M:n kotiinsa ja lähdimme tallille. Nalle sai nyt töröttää kyydissä.

Sakeassa lumisateessa eteenpäin tarpoivat : Riku- Liepu-Roi-Viki ja Prinssi. Mökö Roilla ja minä Prinssillä. Viimeksi mainittu olikin säikyllä tuulella. Joka kohdassa piti tanssahdella sivulle ja höristellä korvia. Pääty-ympyrälle jäimme ja vuorotelle käänsimme kohti tötteroitä. Tötteröiden läpi ratsastettiin ensin ympyrä. Hevonen piti taivuttaa oikein, sitten käännettiin suorakulmasta kohti tötteröiden väliä ja ratsastettiin suoraan opea kohti ja taas suorakulma. Yhdelle jos toiselle tuli sanomista ja uusintoja.

Väliin tuli herättelylaukat. Vuorotellen hevoset ja ponit ja molemmat suunnat.

Laukkatehtävässä oli tarkoitus vuorotellen ratsastaa tötteröiden väliin harjoitusravissa ja nostaa välikössä laukka. Mutta käännyttiinkin vastakkaiseen suuntaan ympyrälle. Eka tehtävä sujui hyvin. Toiseen suuntaan tehtävä lähti hyvin, Prinssi nosti laukan hyvin, mutta sitten se säikähti  autosta nousseita ihmisiä ja keskeltä laukkaa veti nelijalkajarrutuksen. (En muuten pudonnut satulasta.) Hetken tanssi sivulle ja sitten pakotin Prissin uudelleen laukkaan ja otettiin uusiksi ympyrä. Roi hangoitteli vastaan kääntymistä eri suuntaan kuin päädyssä ravaavat toverinsa ja Mökö sai ottaa uusiksi kerta kerran jälkeen. 

Tunnin jälkeen Mökö vei Roin karsinaansa ja riisui varusteet ja minä avitin seuraavan ratsastajan satulaan ja laitoin jalustimet sopivanmittaisiksi.

Sitten menin käynnistämään auton ja jouduin peruuttamalla poistumaan, kun piha oli täynnä autoja.

Mököllä on heppailua huomennakin. Menee kaverinsa kanssa hoitamaan tallihommia. Olkoot ilma selkeämpi.

Eipä ilta siihen vielä päättynyt, vaan karautimme voikkarilla vielä puuroakin paksumman lumisateen läpi kauppaan. Kaupassa kävi mäihä ja näin ystäväni, jolle kuvauskeikan suoritin ja sain antaa lennossa laukussani olleen kuva-cd-levyn. Ostettiin kaikki tarpeelliset. Ostin tosin itselleni Night Wish:n pyyhkeen, peräti kuudella eurolla  ja Napulle prinsessa fleecehupparin, Hello Kitty mukin ja aterimet, keijukirjan ja  kaksosille bodyt.  Lähdettin sitten lopultakin kotiin. Kotona oltiin just ennen iltayhdeksää.

Kotona isäntä oli Hepun avustuksella asentanut lahjaksi saamamme upiuuden telkkarin paikoilleen. (Vastahan tuo edellinenkin tuli. Jos sais tuon entisen uuden myytyä pois...) Kyllä kelpaa nyt Napunkin katsella tyttöä (= Barbieta), uusi masina on 42".