Tämmöistä ihan tavallista on ollut. Odotan kahta autoa käyväksi. Toivon, että välitysauto hakisi Hutun, Helan ja Hoidon. Ei tarttis säästää maitoa kuin Hoville. Ja tietysti vain juottaa yhtä. Ja Lauhaluomaa... Hiisi-ressukan hakemaan. 

Vanilla ei vain suostu räjähtämään. Otin sen tänään asemalle ja pesin siltä utareet kokonaan, pyyhin vetimet ja kuivasin. Sitten suihkutin vedinkastoa. Lopuksi ajelin utarekarvoja ja siistin koivista likoja. Otan taas asemalle huomenna iltatöille. Saa toisenkin puolen utarekarvat parturoitua.

Venlaa olen lypsänyt koipi kiinni. Sen verran matalammalta huiskaa, että saattaa saada kasvojenkohotuksen jo osuu... Venluska muistaa käydä myös lypysyn jälkeen asemalla. Nuolemassa essuja ja muuta jäynää.

Vehnä käy nykyään myös asemalla tarkastusreissuilla.

Ufo ja Viiru on siirretty tiineiden hiehojen karsinaan. Siellä on kohtalaisen niukat sapuskat. Ohikulkiessaan saa rouvilta vihaisia mulkaisuja. Ufo ainakin on pitkään ja hartaasti ummessa, joten lihomista saa varoa.

Äyrille kääkätin eilen, kun laskin asemalta porukkaa pois. Äyri tapansa mukaan hidasteli ja hätistin sitten kovemmin. Se lähti sellaisella vauhdilla, että hyvä kun pystyssä kesti. Ensin niiasi toiselle kankulle, sitten toiselle ja lopulta kynti etujaloilla takajalat juoksivat. Äyrihän on vielä hieho. Ensi kuun alussa määrä. Äyri on siis Utran pikkusisko. Mielenkiinnolla odotan, millainen lypsikki siitä tulee. Utra on erinomainen lypsäjä. 

Viimeisimmän mittalypsyn kunigattariksi nousivat Torkku ja Valio. Torkku on ylivoimaisesti karjan paras lehmä tällähetkellä.