Untuva vietti päivän ja viettää yönkin karsinassa. Sillä on kipuja, ilmeisesti jaloissa. Untuvan maito lypsetään vasikoille nyt. Eläinlääkäriä luultavasti huomenissa taas käytettävä. Ehdotin, että samalla voisi sen sarvipää-hiehon tarkastuttaa lekurilla, jos se ei ole tiine niin samantien sarvet veks! (toivottavasti ei ole tiine) 

Rauha on Välkkeen kanssa umpiolassa ja sarvipää oli siirtynyt kiusaamaan Rauhaa. Välke oli mennyt sen ja hiehon väliin. Puolustanut lehmäkaveriaan. Rapsuttelin sen kuultuani Välkettä ja kehuin sitä.

Anoppi sanoi maitosukassa olleen aamulla jotain töhnää. Ilmoitin oitis paikalla katsovani testillä viimeiseksi poikineet elukat. Ja bingo! Syyllinen selvisi. Vanillan etuvedin! Lypsin takaset tankkiin, ei ollut niissä vikaa ja lypsin ensimmäisen paikan koneella etusen. Loput vetimestä lypsin käsin. Huomasin myös, että pöpö lienee mennyt vetimessä olleen haavan kautta. Putsin huolella ja laitoin vetimeen "laastarin". Luultavasti myös Vanilla lekurin syyniin. Sitten en enää ottanutkaan riveihin, kuin neljä elukkaa. Ekan koneen laskin alas, odottamaan pesua. 

 

                ******************************************************

Toivottavasti en ilakoinut turhan aikaiseen, Hatilla on ollut tänään kuumetta. Saapa nähdä että korvatulehdusko se siellä vaanii...