Helle hyväili ratsastajia, kuin hevosiakin. Meitä oli tunnilla vain kolme. Minä Rikulla ja toisilla alla Liepu ja Prinssi. Mökö ja Talliysti olivat karsinatalkoissa. Olipa tilaa!! Ensin ratsastettiin käynnissä väistämistä. Vuorotellen sisäpohjetta ja ulkopohjetta. Yhden tehtävän aikana, molempia ehti väistättää kaksi kertaa. Sitten tultiin toisesta suunnasta.

Toisessa tehtävässä ravissa ratsastettiin ympyröitä. Piti asettaa vasemmalle, vaikka suunta välillä vaihtuikin oikeaan kierrokseen. Samalla tavalla tultiin toiseen suuntaan, paitsi asetukset olivat oikealla. Kyllä teetti työtä! Riku koetti punkea väkisin vastaan.

Välillä laukattiin. Kaikki kolme yhtäaikaa, sillä sitä tilaa todellakin oli. Minunkaan ei tarvinnut kertaakaan ohittaa ketään. Kaikki hoitivat välimatkat hienosti.

Laukkatehtävässä tehtiin samaa kuin ravissa, mutta vain kahdella ympyrällä. Ravissa oli kolme ympyrää...

Loppupuolella tuntia istuttiin alas, eli harjoitusravin pomputettavaksi. Millä tahansa toisella heposella harjoitusravi on silkkaa iloa, mutta Rikulla ratsastaja pompii selässä kuin jyväsäkki. Pääty-ympyrällä jatkettiin taivuttamista. Kyllä sai asettaa käsiä. Ja muistettiin oikaista kroppaa oikein ja asettaa olkapäät sinne minne piti. Kyllä hiki tirsusi joka huokosesta ja naama oli paloautonpunainen. Loppukäynnin ajan sekä hevonen, että ratsastaja puuskutti.

Ensimmäisenä tunnin jälkeen istuin alas ja vedin piiiiiiiiiiiiiiiitkät ryypyt vissypullostani.

Autoon saikin sitten laittaa juoksuksi. Taivaan halkaisi valtava salama ja ilman täytti samantien valtava jyrähdys. Vettä alkoi tulla kuin aisaa, harmaana verhona. Tytökin pinkaisivat autoon. Alkoi tulla rakeita. Isoja kuulia valui taivaasta jättiläispisaroiden kylkiäisenä. Ajoin kujan päähän ja pysähdyin säälimään maalipintaa ison koivun ja männyn alle. Kun rakeet hetken päästä hellittivät, käännyin isolle tielle. Vettä tuli lujaa alas ja tiellä ei nähnyt ajaa. Otin linja-autopysäkille ja perääni tulikin heti perään toinen auto sadetta pitämään. Tiet tulvivat vedestä. Kun hieman hellitti jatkettiin sinnikkäästi matkaa, mutta vauhti ei huimannut.

Hissukseen saavuttiin kylän toiseen reunaan ja noin kilometrin päässä sade loppui, kuin veitsellä leikaten. Toisella puolella oli kuivaa. Kotona oli tullut vain pari hassua pisaraa....

He, jotka jäivät toiselle tunnille, hyppytunti, olivat varmaan sikana onnellisia äkkikastumisesta. Bandi jäi kentälle tanssahtelemaan sivuittain korvat luimussa. Ei käynyt kateeksi. Rakeet tuskin tuntuivat karvaooppeleistakaan takalistolle kovin mukavalta.