Nuoriso sai vuoden uurastuksen palkkionsa, todistukset. Meidän Nalle meni puku päällä kouluun!! Ja tuli ruusu kainalossa kotiin. Ihan siinä äiteen silmä kostui... mun pikkuinen.

Menin sitten Hepun kanssa pihatöihin. Heppu on kovasti innostunut auttamaan, johtuneeko sitten rahasta. Maksan aina jotain palkkaa avusta.  Laitoin pojan lapiohommiin ja jatkoin itse kivien kanssa. Kun sain taas pätkän laitettua, aloin kaivaa köynnöshortensiaa vuosien asuinpaikasta ylös. Tukipaalujen irroitus kasvista oli työläin osa. Itse pensas nousi helposti ylös. Sitten vaan juuripaakku selväksi erinäisistä rikkakasveista ja uuteen paikkaan. Se oli siinä. Jatkoin sitten kivien kanssa.

Ja taivaat aukenivat. Alkoi sataaa rakeita, kuin kissoja ja koiria. Pakenimme lemmikkilehdon puiden alle suojaan. Kissat pakenivat tuijien alle. Raekuuro vaihtui vedeksi. Vettä tuli kuin aisaa.. Eipä auttanut kuin seisoskellä tuomien alla. Jos  olisi koettanut juosta tupaan, kahden askeleen päässä olisi läpimärkä jo ollut.

Vesisade hellitti ja siirryimme vielä toviksi kivien pariin. Totesimme ilman viilentyneen ainakin viitisen astetta ja jätimme hommat sikseen.

********************************************************************************************

Navetassa aamutöillä oli Urut poikinut. Lehmävasikka putkahti isästä nimeltä Dansire Calano Costa FFF95003. Olisin vedellyt ripaskaa ympäri tupaa, mikäli polvet olisivat kestäneet.

Emä menee kyllä kuurille, OE on menetetty. Mutta jos loput vetimet tervehtyisivät. Tutille pitää saada käynnistys. On se jo senverran muhkeautareinen ja luultavasti mahtikokoinen vasikka mahassa. Ettei valllan koko emä repeäsi poikimisessa. Ja määräkin on kohta ihan käsillä. 

Ammu-perhana on alkanut tanssia lypsyllä. Niinpä ottamatta riskiä, lypsin sen naru kintussa ja maito pääsi jo tankkiin. Jes! Ammu muuten joka kerta kun on lypsetty, kajauttaa asemalta tullessaan sarjan ammuuta jotta raikuu! Öljy huutaa sille umpiolasta aina takasin, että TURPA KIINNI!!

Tiinelästä siirrettiin Ufo-Ählämi-Atomi umpiolaan. Umpiolasta tunnutukseen Viineri-Yöuni-Unikko ja umpoiolasta tiinelään Usva ja Siipu.

Sitrus ei tykännyt Ufosta ja se sai tuta. Ufo vallan tutisi käsittelyn jälkeen.

Urut:n vasikka hillurehti innokkaasti vasikkalassa. Se litkutti haalarini taskujen kohdalta litimäräksi, kun juotin toisia.

*******************************************************************************************

Illalla kaappasin komean laittautuneen Nallen mukaani ja ajoimme toiselle kylälle hakemaan ystävääni. Lähdimme lavatansseihin. Parkkipaikka oli kuin nuijalla täyteen lyöty, mutta sain kuin sainkin voikkarin parkkiin. Se auto ei kuulkaa mihinkään pikkupaikkaan taivu.

Ostin Nallelle ja itselleni liput ja eikun sisälle. Liput tarkasti meidän entinen piika, muuten.

Koko illan aikana minua haettiin kahdesti. Ja kaksi kertaa hain itse. Kaksi valssia tanssin komean poikani kanssa. Miehet hakivat vain niitä tuttujaan ja kauniita naisia tanssimaan. Naiset valikoivat tanssipartnerinsa myös ulkonäön perusteella. Seurasin, kuinka eräs nainen torjui kaikki ei niin komeat miehet ja lähti vain hyvännäköisten miesten kanssa tanssimaan. Häpesin hänen puolestaan!!! Kyllä pitääkin olla tyhmä ihminen!! Samaa tekivät monet muut naiset. Ihme pinnallisia ämmiä.