Autoon oli pakattu toivottavasti kaikki mahdollinen ja mahdotonkin. Kaksi autoa pihasta starttasi keskiviikko-aamupäivällä, tunnin aikataulusta myöhässä. Lähdin tienpäälle ensin, treffipaikkana oli Vaajakosken ABC-liikenneasema.

Mökö toimi alkumatkan viihdyttäjänä, Heppu etupenkillä, kaksoset jakkaroissaan ja Nappu omalla korokkeellaan keskellä.Nalle oli istutettu Mersuun.

Mökö hoiti oman hommansa kympin arvoisesti, piti jöötä takapenkkiläisille.

Saavuimme noin puolta tuntia ennen Mersua treffipaikkaan. Ehdimme syöttää pikkuväen ja itsekin evästellä. ABC:llä käytiin vain vessassa ja kahvilla / jäätelöllä. Sitten jatkettiin matkaa peräkkäin ajaen, Mersu edellä. SIllä minulla ei ollut minkäänlaista karttaa tai elektronista apuvälinettä matkassa. Karttaa etsittiin kyllä abc:ltä, mutta kartat ovat nykyään alueellisia karttoja. Ihan kuolleena syntynyt ajatus... Koko Suomen karttaa ei  ollut.

Niinpä ajettiin ensin Jyväskylään, sitten Tampereen ohi ja alettiin laskeutua ysitietä alas.

Liedossa meillä oli varattuna mökki. Ajettiin sinne ensin, pudottamaan tarpeelliset tavarat majapaikkaan. Niinkuin petivaatteet, matkasängyt yms. yms.

SItten nokka kohti Turkua. Puolet perheestä oli tarkoitus majoittaa muualle. Osattiin kerrankin pihaan, ihan omin voimin. Nappu omi heti toisen serkkutytön omaan käyttöönsä. Nappu ei juuri sen koomin alakerrassa näkynyt...

Tässä pojat yllätettyinä:

Mökö syventyneenä heti lempipuuhaansa:

Ja kaksoset nauttivat talon leluista:

Pitkälle iltaan taidettiin tarinoida, kunnes oli pakko pakata pikkuväki kyytiin. Mersu jätettiin pihalle koristeeksi.

Mökille osattiin yhden harha-ajon jälkeen. Oli aika laittaa pikkuväki nukkumaan. Mökki, oikeastaan paritalon puolikas, oli todella ihana ja uusi mutta aivan järkyttävän kuuma.  Eikä tuulettamiseen ollut mahdollisuutta. Mökki oli sisustettu kauttaaltaan siniseksi. Siellä oli makuuhuone, olohuone / ruokailutila, keittiö, eteinen, wc ja iso suihku, sekä iso parvi. Keittiö oli täysin varustettu ja olohuoneessa oli tv.