Tänä aamuna levisi niitokone. Justiinsa piti aloittaa rehunteko. Loppui, ennen kuin edes alkoi.. Niittokone särki ilmeisesti myös traktoria, kaatui nurin ja taisi upota maahan.  Kaksi traktoria tarvitsivat (kai) vetämiseen ylös. En ollut paikan päällä, joten tämä on toisen käden tietoa.

Aamutyöt venähtivät, kun en päässyt navettaan viideksi, vaan kaksi tuntia myöhemmin. Nappu ja Vatti kukkuivat. Piti odotella, että sai nukkumaan uudelleen.

Lisäksi lypsyn jälkeen piti avata tukkeutunut viemäri ja siihen tuhraantui aikaa. Ensin kuvittelin ehtiväni käydä kaupungissa, mutta semmari piti tilata ja siihen kusi sekin ajatus. Fariini tuplattiin, kun ei tullut verille.

Hermo on ollut muutenkin pinnassa. Kaikki lomat pissivät kintuille. (Navetassa tulee helposti täyteen 10 tuntia per päivä.) Iloitsin liian varhain pääseväni Mikkeliin maatalousnäyttelyyn, oikein odotin sitä. Ja taas tuli takkiin. Näyttelyyn pääseminen, kun ei ole jokavuotinen hupi. Vapaaliputkin olivat valmiina.

-Onneksi (toivottavasti) huomenna välitysauto hakee Halleyn ja Hampun.-

Äpyli potkaisi koneen illalla alas, oikein tilsi lypsykumin keskuskappaleesta irti ja seisoi sitten itsepäisesti koneen päällä. Piti oikein töitä tehdä, että elukka siirtyi. Sitten olikin mitta täynnä. Otin maitoletkun palan ja kävin pamauttamassa elukkaa päähän ja palasin asemalle. Lehmä seisoi kuin seiväs koko lypsyn ajan.