Rehua tekivät kova hönkä päällä koko päivän. Tallustelin navettaan jo puolen kahden aikaan. Oli etiäinen, että kohta soi.

Avasin nosto-ovet ja laitoin vasikoiden maidon lämpiämään. Nappasin säkin ja lampsin pellolle täyttämään säkin ääriä myöten täyteen kuivahtaneella heinällä ja apilalla. Noukintavaunut tähteeksi jättämiä pellolla riitti. Siinä pyllistellessäni, välitysautokuski soitti. Rehuvaraston päästä aloitin lehmien eteen saaliini laittelemisen. Säkillisestä tiukkaan pakattua heinää riitti koko köörille maisteltavaa. Heinät hävisivät ennätys nopeasti parempiin pötseihin.

Nappasin sitten Halleyn ja Hampun narun jatkoksi karsina-aitaan kiinni. Hampun työnsin ulos ovesta. Auto kaarsi pian pihaan ja lastasin vasikat autoon. Sitten juotin jauhevasikat. Siivosin hoitokarsinat ja juotin maitovasikat. Sitten vasikkakarsinoiden kimppuun.

Lehmiä ajamaan. asemalle. Anoppi saapui ja lykkäsi koneen päälle. Jatkoin elukoiden ajoa ja siivosin parret. Sitten hain desinfiointiaineen ja ripottelin sitä alkaen hiehojen parsista. Lopuksi syöntipuolen parsille ja turvetta perään.

Hiehot halusivat maistella jauhetta. Ällöä sentään!!!

Siirryiin asemalle. Toinen rivi oli lypsyssä kun sähköt hävisivät. Tutkittin koko sähkökaappi ja tultiin tulokseen, että vika on linjassa. Sähköt palasivat sekunniksi ja hävisivät taas. Maitohuoneessa ehdin istahtaa ja sähköt palasivat. Uudelleen laittamaan koneet kiinni lehmiin. Ja taas sähköt hävisivät! Lehmät mulkoilivat kuin haluten sanoa:"Päättäkää jo!" Nyt istuttiin kauemmin maitohuoneessa, päätin hakea säkin ja lähteä keräämään heinä. Voimallinen manaus, sähköt palasivat! Nyt saatiin lypsää loppuun asti.

Linjalla varmaan ylikuormitusta...

Asemalta poistuvat lehmät saivat vesisuihkun päälleensä ja vasikoille juotin tuttisankolla vettä maidon lisäksi. Kiinnitin sankon karsina-aitaan ja vasikat kävivät vuorotellen tankkaamassa pötsiinsä vettä.