Lypsylle menin kamera kaulassa keikkuen. Aluksi keräsin pellon laidalta (vakiopaikaltani) valtavan sylyksen apiloita ja heinää. Pöydän päästä päähän kulkiessani sylys pieneni sitä mukaa, kun toinen pää häämötti. Finksille ei apilat maittaneet, se ahnehti sylistäni ne kaikki heinät. 

Aloittelin rutiineilla. Pyykit koneeseen, maitohuone  ja asema kuntoon. Laitoin vasikoiden maidot lämpiämään. Juotin ensin juomajauhevasikat. Eli: Harpun, Hiiren ja Hanurin. Ahnureita kaikki.  

Siten maitovasikat, loput juotti Nalle. Tässäpä nyt poseeraa Unikon kakara, Horsma:

Olisin antanut sille puutarhakukan nimen, jos olisi ollut valiosonnin jälkeläinen.

Tämä puolestaan on Yllätyksen vasikka, Hosuli:

Hurmos, Horsma ja Hosuli ovat kovin saman näköisiä...

Viila, Utra ja Pesta päätyivät tänään umpeen. Yllätys antoi lypsää kolmannenkin lypsynsä kaikessa rauhassa.  Ammu on alkanut lopultakin antamaan maitonsa ilman hormoonia. Sen utare vaan pitää ennen käsittelyä suihkuttaa tulikuumalla vedellä.

Coli varmistui viimeistenkin tulehdusten syyksi. Tähti taitaa olla uransa lopussa. Se on aivan ehtynyt ja lääkkeet eivät pure. Tulehtuneesta vetimestä ei tule, kuin punertavaa litkua. Koko elukka on aivan kuihtunut olemattomiin. Taitaa olla pian Lauhaluomalla taas asiaa meille. Paskapaskapaskapaskapaska!