Aamutöillä sanoin, että ei tuo Apilan vasikka tietämättä tipu. Apilalla maito valui, mutta luut oli kiinni. Karsinapaikkaa ei ollut. Äpyli odotti siementäjää ja Vikkelä ja Timantti seisoivat karsinoissaan.

Iltatöille kun ehdin, tuli anoppi juosten sanomaan että sorkat näkyvät jo. Meni vaihtamaan vaatteensa. Ajoin silläaikaa elukan portille ja Vikkelä vikkelästi karsinasta ulos, Apila tilalle.

Sai jäädä sinne rauhoittumaan.

Aloitin lypsyn ja kun laskin ekat elukat pois asemalta, sai mennä jo synnytysavuksi. Anoppi toi ketjut. (Siis ketjuilla ei kuristeta ketään.) Ketjut laitettiin vasikan sorkkiin ja ruutanan elukka hypähti sorkilleen. Alettiin kiskoa. Jumankekkulat millaiset sorkat olivat tulossa!!!!!!!!!!!!!!!!!! Turpakin suuri kuin hevosella. Kiskottiin ja vedettiin, että oli verisuonet pullistua päästä molemmilla. Vaan vasikka ei inahtanutkaan.

SIementäjä tuli ja juoksin huikkaamaan hänelle, että tules kuule avuksi. Hän kiskaisi saapaat jalkaan ja essun päälle. Kolmisin kiskottiin. Pikkuhiljaa vasikka alkoi syntyä. Onneksi elikko taipui makuulleen. Anoppi ja siementäjä kiskoivat kintuista ja minä levitin kaksin käsin emätintä aika kovakouraisesti. Sori vaan lehmä... Mutta lopulta jättiläinen suvaitsi syntyä. Kyllä kädet tärisi hetken aikaa. Hain lehmälle sankollisen haaleaa vettä, josta se siemaisi pari huikkaa ja jatkoi keskittyneesti vasikan nuolemista.

Asemalle asti kuuulin, kun lehmä mörähti heti jos vasikka edes hivenen liikahti.

Sonnihan sieltä tuli. Nytpä annankin teille vuoron ehdotella nimeä vasikalle.

Ainoat säännöt: max 10 kirjaiminen, ei ihmisen nimeä, H:lla alkava. Arvon vasikalle nimen ja nimenantajalle jokin kiva muisto. Aikaa nimenantoon perjantai-iltaan kello 20:00.

Siis tässä Apilan vasikka:

Ihan on kuin emänsä kuva. Vasikan isä on Korven Apace F45200

Jee ja huikeaksi lopuksi pudotin kännykkäni vasikan juomasankkoon. Hyvä minä!!  Täyteen sankkoon.  Kapula hörppäsi reippaasti juomista. Ei taida tulla kalua... se on pakko investoida uuteen kapulaan.