Lypsyt aloittelin taas yksin, anoppi teki muita hommia. Ämpäri seisoi ensimmäisellä paikalla. Siitä oli jo kone sitten lähdöillään, kun elukka tuli vallan hulluksi!!

Se alkoi potkia ihan vimmoissaan ja siinä samalla sotkeutui irroittajannaruun. Sitten alkoi se takana olevan lypsypöntön takominen. Väliin ei juuri ollut asiaa ja pönttö oli todella vaarassa mennä säpäleiksi. Siihen olisi kyllä lypsy pysähtynyt keralla. Sain ensin keploteltua narun alas ja irti koneesta. Sitten pelastamaan konetta sorkilta. Kun sain koneen, en edes ajatellut meneväni suihkuttamaan vetimiä. Takana olevakin Vehnä sai olla ihan rauhassa. Yksi lypsykumi oli survottu keskuskappaleesta irti ja koko kone muussattu paskalla ylt´ympäriinsä.

Varoitin asemalle tullutta anoppiakin Ämpäristä. Piti odottaa että viimeinenkin kone oli irti ja sitten laskea elukat pois. Vehnän sai suihkutettua vasta Ämpärin poistuttua.

Sydän hakkasi kuin lampaansaparo ja kädet tärisivät vielä tovin. Mikä lie elukan pään pisti niin pahoin hapoille??

Potkiskelu asemalla jatkui. Atomi pudotteli konettaan vähän väliä, samoin muut tanssivat.  Finksiltä en edes kysellyt, vaan pistin koiven kiinni. Vokaali heilui ja nosteli koipea, pudottikin kerran.  Laitoin koneen kiinni ja nappasin elukkaa hännästä. Aina kun koipi nousi, vedin hännästä lujaa. Koipi asettui. Sama uudelleen muutaman kerran. Sitten elukka uskoi, että paino hännässä on epämiellyttävempää kuin lypsäminen ja loppuaika meni mallikkaasti.

Jouduin karkaamaan vähän  ennen kuutta, kun piti lähteä hakemaan Heppua kaverin luota ja heti perään Mökö tallilta.

Jätettiin Mökö kotiin ja jatkettiin kylälle ruokakauppaan.

Eilen, kun pistin Ammun koipea kiinni, potkaisi se varoittamatta taaksepäin. Onneksi potku osui edessäni olleeseen rautaan. Sillä jos se sorkka olisi tavoittanut minut, näyttäsin tällä hetkellä mopsilta. Mikä näitä elukoita on alkanut riivata??!??