Iltatöillä ensiksi laitoin vasikoiden hapanjuomat ja tarjoilin niille. Niillä on nyt vapaajuotto ja laittelin noin 30 litraa juomista, joista vain osa jäi ja aamullahan niitä ei enää siinä ole. Kaikki menee -aina.

Lypsyt sujui nopsasti. Laitettiin Eira karsinaan, sillä atrialla lienee korvat kuumottanut edellisestä kommentistani.  Huomenna lähtee sekä Eira, että Tähti. Lypsyn lopulla menin katsomaan vasikoiden juomatilannetta. Jäin hetkeksi seuraamaan Eiraa. Sitten vaan ennalta varoittamatta Eira nousi ruokintapöydälle niskatukipuomin alta.  Minä läppäsin nosto-oven salamana kiinni ja ryntäsin elukan perään. Se suunnisti onneksi vasikkakarsinan kiertäen takakäytävälle.

Juoksin kaikkien aikojen maailmaennätysajalla ruokintapöydän päästä päähän ja sitä ennen ehdin napata vielä kepakon mukaanikin. Menin vastaan toisesta päästä ja karjaisin peräsuolenpohjasta anopille, että menee pöydälle eteen. Saatiin elukka takaisin karsinaan ja rakentamaan estettä. Laitettiin eräs puuteline niskatukiparren ja sorkkaesteen väliin. Elukka aikoi hypätä esteen yli ja se kuulkaa oli jo korkea. Etujalat sai yli ja sitten kumautin nuppiin!  Luiskahti salamana alas. Korotettiin vielä parrulla estettä. Ihme, jos vielä karkaa.

Kaikki navetan asukkaat mölisivät kiihtyneinä, meteli oli sanoinkuvaamaton.Toivottavasti elukka on aamulla karsinassa, eikä makaa raatona jossain hankalassa paikassa.