Aamulla laukesi molemmat lantakoneet. Sekä lehmien, että hiehojen.  Hiehojen puolella on tulossa isompikin homma. Siellä on matotkin rullalla.

Ammun ja Finksin lypsin nokkapihdeissä.

Lennossa piti lähteä navetasta tuvalle, viimeiset elikot olivat lypsyssä. Vaatteet vaihdoin ja Napulle rytkyt niskaan, reppu selkään ja autoon. Ensin vietiin Heppu kouluun, sitten ajoin tuhatta ja sataa kylälle viemään Napun kerhoon. Mahto olla kiva haistella kerhotädeistä. Mulla oli hajuvettä nimeltä Eau de Navetta ja lehmän paskat naamassa.En kertakaikkiaan ehtinyt vettä edes naamalle heittämään.

Kotia ajelin ja ensimmäisenä kahvikupin sankaan hyökkäsin. Nälkäkin oli, että näköä haittasi.

Viime yö oli taas tosi risainen. Kaksi kertaa heräsin, kun kurkku oli tosi kipeä ja nokka tukossa ( sitä tosin on kestänyt jo kaksi viikkoa, eli ei mitään uutta). Ja kerran -taas- navetan palohälyttimen laitevikahälyytykseen. Se on taas temppuillut joka yö. Ja kukaan muu ei herää siihen helvetinääneen kuin minä. 

Kun kaksoset olivat untenmailla, toi mummi Napun kotia. Ja kunnon äitinä  löin keijut koneeseen ja menin sohvalle ottamaan tirsat. Olin puolituntia kanttuvei.

Teurasauto haki taivaskyytiäiset ja välitysauto sonnivasikat. Sitten soitti siementäjä ja onneksi samaan syssyyn tuli Mökö koulusta. Hyppäsin lennossa haalariin ja painelin alamäkeen.

Eläinlääkärin auto oli pihassa. Pesetan poikiminen oli siis käynnistynyt.

Ufolle laitoin lihasonnia ja Uuniomenalle valiosonnia. En nyt muista mitä. Mäntylän Rakuunaa oli suosituksena, mutta en ottanut koska, se lisää vuotoriskiä. Ja Omppu on ilmankin herkkä. Ei tarvi periyttää vuotavia lehmiä.

Eläinlääkäri joutui oikaisemaan vasikan, joka oli tulossa väärässä asennossa. Vasikka oli jo aikaa sitten kuollut kohtuun, joten sitä ei tarvinnut sääliä vedettäessä. Emää kylläkin. Emä on ollut jalaton jo tämän viikon. Halvaantui ja sitä on jo kahdesti hoidettu, eikä nouse. Voi olla, että lauhaluoman kyytiin nousee Peseta.

Lypsyt oli kiire aloittaa, koska oli ajoilta. Maitoautohan tulee nykyisin jo yli puolituntia etuajassa. Taas tila lopettanut reitiltä. Se tarkoittaa meille ihan oikeasti kiireellistä lypsyaikataulua. Ja jos on vielä jotain häikää, kuten tänään, tietää oikeasti olleensa asemalla. Lypsämisessä on oikeasti pidettävä melkoista haipakkaa. Viideltä oli tankkielukat lypsetty ja silloin nostin kytkintä navetasta.

Piti joutua pesulle. Tällä kertaa en halunnut lähteä Eau de Lehmänä liikenteeseen. Oli rippikouluinfo kirkolla edessä. Pakotin Mökön mukaani, olihan hänen riparista kyse. Kirkossa oli tuttujakin.

Kylän pahin juoruakka tuli edessäni olevalle penkille istumaan. Teki mieli kysyä, että joko  on meikäläisestä juoruamisen aiheet loppuneet, kun piti eteen tulla kyyläämään. Vastenmielinen ihminen!