Hyvin alkoi lypsyt. Ählämi potkaisi koneen alas kaksi kertaa. Joten luin elukalle madonluvut. Odotin, että kaikki olivat lypsäneet ja siirsin Ählämin ekalle paikalle. Sitten kaulasta kiinni pannalla porttiin ja nokkakoriste kärsään. Avot!  Siinähän pysyi. Eikä muuten koipi heilahtanut kertaakaan. Olipas mukava lypsää, kun ei tarvinnut kokoajan varoa.

Vitamiini näetsen pääsi eilen yllättämään, vaikka sen koipi olikin kiinni takaputkessa. Aikansa remputti jalkaansa ja naru löystyi. Ja sillion läksi koipi tulemaan kohti. Olin ottamassa konetta pois ja tuli sorkkaa oikeen pohjanmaan kautta. Kohtalaisen kova potku suoraan työkäteen. Otin käteni pois ja olin ottamassa konetta maasta, kun "jokin" vetäisi minut kauemmaksi elukasta. Koipi nimittäin heilahti uudemman kerran. Koska olin etempänä, koipi osui ohi mentyään koneeseen. Sillä seurauksella, että ilmaventtiilin tappi katkesi. Jos olisin vielä ollut siinä, olisi sorkka osunut suoraan päähäni.

Pitelin hetken kättä kainalossani ja näin tähtiä... kokeilin varovasti, että kärsiikö taivuttaa sormia. Kärsi. Meni hetki ja kaikki kivut kädestä hävisivät. Ihan kuin joku olisi ottanut ne pois. Käteen ei tullut edes mustelmaa!! Tätä minä kutsuisin jo ihmeeksi.

Välkettä lypsetään nykyisin vain viimeisenä rivissä. Niin, ettei kukaan pääse työntämään sitä tai nojaamaan siihen. Poissa ollessani siltä oli tippunut toinen takajalka asemalle. Oli siinä riippunut ja temponut. Takana ollut elukka oli nojannut Välkkeeseen ja töninyt sitä. Välke tunnetusti ei osaa seistä asemalla keskellä riviä tai ensimmäsenä. Se ei kertakaikkiaan osaa olla suorassa.

Olivat joutuneet purkamaan rivin elukan edestä ja kierrättämään koko remmin takaisin lypsypuolelle. Paikat parkuivat asemalla ja kakkoskoneen kytkimet rojottavat nyt vinossa. Kytkin kotelo reuhottaa irti. Onneksi ei pönttö hajonnut. Olisi tullut kallis paukku.

Hilla, Hetki ja Hely siirtyivät pois juotosta ja huutavat nyt vieroitettujen karsinassa, kuin hyeenat. Aivan älytöntä rääkymistä. Teki mieli tänään ottaa kuulosuojaimet käyttöön. Päätettiin, että siirretään Hahtuva ja Höyhen vasta, kun edelliset ovat tukkineet turpansa. Vähemmän rääkyjiä kerralla..

Ämmälle laitettiin kerran-päivässä-merkki. Alkaa olla Ämmän, Valion ja Vehnän umpeenpanoaika. Ensi kuussa räjähtää 7 elukka plus Viettelys, ellei ymmärrä pullauttaa vasikkaansa ulos vielä tällä kuulla.