Iltatöille pisteli kiireenpoikasta. Menin jo kahdeksi. Laittelin paikat kuntoon ja pyykit koneeseen heilumaan. Ajattelin mennä tarkistamaan vasikoiden juomatilanteen. En ehtinyt sinne asti, kun hoksasin hiehon karsinassa vesipään. Aarre käynnisteli ponnistelujaan. Sain toiseen koipeen vitjat paikoilleen, kun elukka päättikin nousta. Yksin ei ollut asiaa laittelemaan toiseen jalkaan. Päätin odottaa anoppia. Laitoin odotellessani kaikille vasikoille appeet eteen.

Anoppi kun tuli, laitettiin toiseenkin jalkaan koriste. Nyt elikko ei ainakaan synnyttäessä leviäisi. Sitten katsomaan niitä vasikoita. Juoma-astiassa kellui ruumis!!! Talitintti oli sinne hukkunut. Kalastin onnettoman tipusen ja vein ulos. Sitten otin maitoastian pesuun. Kukas sitä sellaista maitoa joisi, johon joku oli kuollut.

Ajamaan elukat kiireesti asemalle, ajoilta ja eläinlääkärikin oli taas tulossa. Ajettin lehmät porukassa ja käytiin laittamassa Enya-hieho kiinni. Se oli taas kiimassa ja jo neljästi siemennetty. Eläinlääkäri tuli. Antoi Venukselle lääkkeet ja hiehoa varten piikin. Nyt on siis jo Utran lisäksi Venuskin röpöllä.

Aloitin lypsyt ja jossain vaiheessa anoppi kävi kiskaisemassa vasikan maailmaan. Tietenkin sonni tuli, kuinkas muutenkaan. Isänä pojalla Dansire Elvis Emmet. FFF 95273. Nyt ottaa jo päähän.

Hepun joulujuhlaankin piti ehtiä. Viimeinen joulubile siinä koulussa, eipä jää ikävä... Joulupukki oli kyllä kaikkien rimojen alitus. Hävettää vieläkin hänen puolestaan.