Joopa joo, pakkasta oli yli -28 kun alamäkeen taas komusin. Tälläkertaa jätin potkurin paikoilleen. Se kun ei liikahda näillä pakkasilla edes alamäkeen.

Venluskainen pääsi nyt muiden joukkoon hippastelemaan, karsinaelämä on taakse jäänyttä elämää. Kesken lypsyjen taas sitä Finksiä traktorilla nostamaan. Elukka ei nimittäin itse edes yrittänyt.

Saivat pystyyn ja jättivät kahteen karsinaan sen käveleksimään. Ekassa karsinassa pötköttivät Arabia ja Apassi, siementäjää odottamassa. Päätettiin kuljettaa Finksi väliportin kautta asemalle lypsyyn. Kaksi muuta hätistettiin yhteen isoon karsinaan ja Finksi teljettiin ensimmäiseen. Isoa porttia aukaisemaan ja elikon olisi pitänyt hieman peruuttaa, päästäkseen karsinasta lantakäytävälle, mutta elukkapa levisi.Takajalat sammakoksi lattialle. Ehdotin sitten naruilla nostamista. Eli molempiin takajalkoihin laitettaan lenkit ja narut pujotetaan aitaan tms. ja tuetaan jalkoja. Estää jalkojen taakse valumisen. Ja eikun potkimaan elikkoa ylös. Ensin se päätti, että: ehei en itse, hakekaa kone. Sitten sen oli pakko nousta. Naruilla vastaan ja elikkohan nousi. Varovasti pakitettiin, portti auki ja siitä ulos.

Ensin piti ajaa toiset elukat edestä, että saatiin väliportti auki. Nousin parrelle ajamaan yhtä lehmää edestä ja vips!! Makasin samantien rähmälläni pitkin pituutta parrella. Se kävi äkkiä, refleksinomaisesti silti ehdin ottaa osan painosta vasemman käden päälle. Yritin ylös ja samantien uudelleen turvilleen. Ähkien komusin parrelta ja toiset katselivat huulipyöreenä. Hoputtivat ajamaan loputkin elikot portin edestä. Minä  siihen, että heti vaan kun ihminen saa itsensä pystyssä pysymään . 

Saatiin kuin saatiinkin Finksi asemalle. Suoraan viimeiselle paikalle ja heti lypsyyn. Muita siihen riviin ei enää otettu, saivat mennä toiselle puolelle. Finksi ei olisi jaksanut enää seistä odottelemassa toisten lypsyä. Siitä elikko hissukseen hiippasi syömään.

Vähän ajan päästä se makasikin jo lypsypuolen lantakäytävällä. Annettiin sen rauhassa lepäillä. Myöhemmin tuli lantakone ja pukkasi sitä pyllylle. Elukka närkästyi. Kone pakitti ja pamautti uudelleen pyllylle, joten elikko nousi ylös. Näin se seuraavan kerran, kun oli pöydällä rehuja työntelemässä. Rouva nojaili harjakoneeseen ja söi. Että eipä ylös nouseminen ollut kuin tahdon voimasta kiinni. -Mokoma elukka-

Venluskan sonnipoika hörppäsi taas kaiken mitä. eteen pullossa toin. Ipanan nostin syliini ja kannoin sen syömään tutille. Isot vasikat omivat siellä kaikki maidot. Ja vahdin sitten vieressä pikkuisen syömistä. Ts. annoin tungeksijoille turville. Lopuksi täytin karsinan kuohkealla kerroksella pehkuja. Jäivät sinne ilakoimaan.