Joo, otsikosta voisi päätellä vaikka mitä. Mutta kyse on Uuniomenasta. Se yritti eilen nousta pari kertaa. Istualleen pääsi, mutta jaloilleen ei.  Jalat ei yksinkertaisesti pidä. Lehmä asettui uudelleen makaamaan ja alkoi märisemään oikeen vihaisella äänellä. Minusta tuntui, että se lasketteli ärräpäitä. Siltä se ainakin kuullosti.

Elukkalekuri tais äsken tulla, kun parempi puolisko taisi navettaan lähteä. Finksi horjui asemalla. Kuumetta tai alilämpöä ei ollut. Oli vaan muuten huononnäköinen. Liekö sitten asetonitautia päälle pukkannut. Samalla saa vilkaista Itä Maitoa. Se horjuu kanssa! Se tosin ei ole ripulilla, vaikka sille ripulijuomaa tänä aamuna juotinkin.

Vitamiinia ei tarvitse muuten sitoa, jos renksulomittaja täällä lukemassa käyt. Minä tiedän sen elikon temput ja se elikko tosiaan osaa olla hankala lypsyssä halutessaan.

Ämmä ja Vehnä hippastelevat aamulypsyn jälkeen jo muiden seassa. Jälkeiset lähti molemmilta ja ovat pirteitä. Tosin molemmat ovat änkkäämässä joka väliin lypsyllä. Vasta viimeisessä erässä kun pääsevät.