Nyt se kamera lopultakin lähti mukaani navetalle. Ämmän pentu:

Ja Vehnän pentu:

Lypsyllä olin laittamassa konetta Ananakselle, kun sen ihan varoittamatta latasi käteen. Rystysille tuli, että paukahti. Elukan huonoksi onneksi, se seisoi viimeisellä paikalla ja silpaisin siltä seisomalta koiven kiinni. Siinäpä sitten patsasteli, kun ei muuta mahtanut.

Apassi puolestaan latasi anoppia käsivarteen.  Apassi on alkanut kenkkuilla lypsyllä. Potkaisee koneen alas joka lypsyllä. Taidan ruveta panemaan sitä kiinni, niin loppuupa turhat pelleilyt!

Kun letku oli otettu tankista, lypsettiin nyt jo kuurilla oleva Öljy, Urut ja USA. Viimeksi mainittu menee nyt vasikoille ja toivottavasti pian taivasautoon. Sain molemmat soluttajat onneksi tyhjäksi, aamulla molempien utare jäi kovaksi. Ja öljylle laitoin tuubin vetimeen,  mistä se ei ilmeisesti kauheasti tykännyt. Sorkka heilahteli sen verran äkäisesti.

Uuniomena nostettiin traktorilla ylös ja voin sanoa, että ei ollut hauskaa. Siinäkin jo oli iso työ saada se pysymään seisaallaan. Seisaalleen se onneksi jäi. Sai juoduksi ja syödyksi. Ruokahalussa ei ole mitään vikaa, vain jaloissa.

Tämä se voipi jäädä viimeiseksi kuvaksi Uuniomenasta. On hirmuinen sääli laittaa se lauhaluomalle. Hyväsukuinen ja mukava elukka. Luonne suorastaan hurmaava.

Ensi maanantaina tulee karjantarkkailija alias maitotilaneuvoja. Hiiren päivät alkavat olla luetut. Hiirulainen on hiukka kasvanut syntymästään:

Maanantain jälkeen olen viisaampi, miten menetellä tämän sonnin roikaleen kanssa.