Rouvasista ken on kauhein, tissi kaikkein roikkuvin...

Finaali!!! Nämä viisi rouvaa jatkavat kisaamista Kantturakanarian matkasta. Huomautan, että Venla kävi siellä ilakoimassa viime syksynä. Rouvan matkakertomust löytyy lehmälogiikasta.

1) TUNNE vm. -04

Tunne on kaks' tissi. Se lypsää pakolla, mutta paljon niistä kahdesta. Tunne ei seilaa eikä potki. Sai lomittajaltakin kehuja.

2) ÄHLÄMI -07

Kerran poikinut Ählämi on kaks'tissi, vaikka onkin viis'tissi. Kolmesta toisella puolella olevasta ei maitoa tule. Alkanut koipea heilutella. Tiine. Eli saanee jäädä vielä seuraavaksi kaudeksi, ellei katastrofia tule.

3) VENUS -06

Venus on yks'tissi. Antaa yhdestä enemmän kuin moni neljästä. Jahka lääkkeet lihoista veks, nousee autoon justiinsa, Venuksella kantakirja.


4) SITRUS -03

Seniori -osanottaja. Sitruksella on kolme tytärtä jo lypsyssä. Nuorena potkiskeli kovastikin. Vanhana seisoo kuin tatti, mutta vain toisella puolella. Toisella puolella ei osaa seisoa ollenkaan. Erittäin toispuoleisesti takapainotteinen utare. Jäi justiinsa umpeen. Edessä viimeinen poikiminen.

5) UNIKKO -05

Ummessaolevalta Unikolta lypsettiin kolmea. Utare on erittäin ruma. Hidaslypsyinen. Silti Sitruksen tyttäristä paras luonne ja lypsettävyys. Unikolla muuten kantakirja.

 

Unikolla ja Sitruksella on yksi yhteinen piirre. Molempien on pakko saada paskantaa joka kerta lypsyllä. Ja mahdollisimman monesti. Ei kuullemma saa jalostamalla pois tätä taipumusta, minä kysyin.

Äänestelkää vaikkapa tuonne 17. pv saakka. Arvoskellaan sitten joku onnenpossu voittajaksi ja kruunun saanut lehmä matkoille.