Eilen tyhjennettiin vasikkakarsinat. Siis vanhat pehkupatjat veks. Vasikat ovat innoissaan. Kuka ehtiikään ensimmäisenä uusille pehkuille hyppelehtimään. Hiehot ovat aivan sairaan uteliaita. Mutta lehmät. Ne eivät näe, kuulevat vain traktorin jyrinän asemalle ja ovat pissiä pöksyihinsä jokaisesta kolahduksesta. Valiokin pudotti koneensa kolme kertaa. Säikkyileevät ja sikaileevat asemalla. Jee...

Aromi tarkastettiin eilen kantavaksi, Avulias tänään siemennettiin. Viettelykselle tuli tohtori. Laitettiin elukalle kierukka tukemaan siemennystä. Tepsikööt siihen kantturaan. Ammulle taas laitettiin käynnistyspiikki. Kokeilutin elukan lääkärillä ja sitä myöten selvä. Laitettiin vielä vitjat kinttuihin yötä vasten, jottei repeäisi ja leviäisi kuin jokisen eväät..

Pesuri on keljuillut taas viimeiset viikot kaksin käsin. Todella ärrrrsyttävä masiina. Sitä kävi taas huoltomies fiksaamassa, ties monennenko kerran.

Iltatöiden jälkeen lähdin citymarkettiin Mökön kanssa. Jääkaappia piti taas täydentää ja katsella muistamisia sunnuntaille. Mökölle löytyi lenkkarit -saan vihdoinkin omia omani.

Päivällä ennen iltatöitä siivosin työvaatehuonetta. Siinä riittääkin ähräämistä vaikka koko loppuvuodelle. Tyydyin kuitenkin vain imuroimaan lattiat esiin. Takavarastosta kaivelin kesätamineita esiin. Ei ole tarvinnut aijemmin hoppuilla, kun on ollut niin juukelin kylmä!

Vielä tunnelmointia lopuksi: