Hyvin nukutun yön jälkeen jatkettiin matkaa aamupäivästä. Ensin oli pakko etsiä lähin tankkaamo. Sellainen oli vajaan kymmenen kilometrin päässä. Pikkuinen kyläkauppa, jolla myös bensaa tarvitseville. Sellaista asemaa, en muista nähneeni ihan äsken!! Bensapumppu:

Oli IHME, että pääsin perille. Ajoin tankkaukseen jo höyryjen höyryillä. Tankin mittari näytti kaikkien aikojen alhaisinta lukemaa.

Tankin täytön jälkeen suuntasimme Rönnvikin viinitilalle sinne jonnekin. Navigaattori löysi tien. Sokea Reettakin olisi sinne osannut. Otimme muutaman putelin kotiin, sekä ostin tuliaisiksi siskolikallekin.

Vatti kuluttaa penkkiä. Nappu ja Hatti kieltäytyivät jyrkästi tulemasta kuvaan..

EVVK!!!

Sittempä hurahutimme abc:lle Hämeenlinnaan. Ja sen reissun muistan takuulla ikäni! Piti tankata välillä itsemmekin. Jokin ei sitten mennytkään Hatin mielen mukaan ja alkoi huuto! Ja sitä kesti, kesti, kesti, kesti, kesti, kesti, kesti, kesti... ja kesti. Kävin vaihtamassa neitin vessassa kuiviin, Koko toimituksen ajan Hatti huusi kuin sireeni. Kannoin kainalossa mennen tullen. Seuraavaksi vaihdoin Vatin vaipan samaisessa vessassa ja tämä neiti lauleli.

Kun teimme poislähtöä, niin hyvä kun ei kanssaruokailijat antaneet aploodeja päästessään meistä eroon...

Hatti lopultakin hiljeni. Hiljaisuutta kesti nanosekunnin, nimittäin sitten kirkui Vatti, joka ei olisi halunnut lähteä. Raahasimme vastentahtoisen Vatin mukaamme ja häivyimme tiehemme. Ovensuussa poika möi mansikoita ja huuteli "ostaisimmeko matkaevästä?" Vastasin naama peruslukemilla, että" kiitos, tässä tuli jo ihan omiksi tarpeiksi." Mökö räjähti nauramaan ja mies mulkoili murhaavasti.

Köytettiin kirkuvat kakarat autoon ja löin navigaattoriini Ypäjän. Sinne siis. Onneksi tenavat sammuivat autoon. Tällä kertaa minulla oli kaikki jälkikasvu kyydissä. Koska Voikkarilla on hyvä ruokahalu, jouduin nöyrtymään taas tankille. Tankkasin jossain puolessavälin taas ja sanoin kassallla heipat viiskymppiselleni. Täyteen  en raaskinut tankata..

Ypäjällä on keskustan liikenneympyrässä tälläinen hieno taideteos:

Kävimme vakoilemassa hevosopiston heppoja laitumilta. Hepat olivat kyllä aivan ihania. Kuolasimme niitä Mökön kanssa. Ypäjällä kävimme myös kaupassa, jotta saimme iltapalaa seuraavaan majapaikkaan.

Navigaattoriin taas uusi suunta. Tälläkertaa majapaikan osoite Liedossa. Taivaanrannalle kerääntyi mustaakin mustempia pilviä.

Päästyämme isolle tielle, taivas räjähti! Salamat halkoivat taivaan kolmesta suunasta. Mies ajeli eri reittiä kuin me, mutta sai oman osansa myrskystä. Vettä satoi harmaana seinänä, tuuli taivutti puut kaksin kerroin ja vesi velloi tiellä. Suurin osa porukoista jäi teiden varsille, mutta minä tyttö ajoin vain.  Vinkkarit suihkivat minkä moottoristaan lähti ja vauhti oli hurjat 60km/h. Aina ei sitäkään. Käännyimme päätieltä jollekin pikkutielle ja sade loppui kuin seinään. Asfaltti oli kuiva ja lämpötila nousi heti 10 astetta! Salamia silti välähteli koko ajan. Mökö sihnehti kameran kanssa, mutta ei ehtinyt.

Niin, reissukuvat ovat ellen erilleen mainitse, pääosin Mökön ottamia, minun kameralla.

Rajuilma alkoi uudelleen. Pääsimme majapaikkaan ennen Mersua. Jos mahdollista, vettä satoi vieläkin enemmän. Valtavat salamat löivät kohtisuoraan alas ja pihan puut taipuivat maahan asti.  Pikkuväki kirkui autossa kauhusta ja kesti tovin saada heidät vakuuttuneeksi että olivat turvassa. Avainta oli turha lähteä kyselemään, sillä ulos ei ollut mitään asiaa ilman uimapukua. Alkoi tulla rakeita. Jos ne olisivat olleet himpun isompia, olisin ajanut auton pihapuiden alle. Kaiken salamoinnin uhallakin.

Isikin tuli lopulta ja istuttuamme vielä kotvan autossa, sade hellitti että pääsi mökkiin asti.

Samaisessa mökissä yövyttiin viimekin kesänä. Mökkihän on täysin väärä sana kuvaamaan. Paritalo kuvaa paremmin. Saunaa vaille kaikki mukavuudet ja ihan uusi.

Illaksi vielä ajettiin näyttämään naamaa siskolle ja sinne jäi punkkaamaan Mökö.

Reissun plussat ja miinukset:

+upeat maisemat!!

+tyttäreni kuvaustait

+kyläkauppa josta sai bensaa

+Ypäjän upeat hevoset

+komea rajuilma

- teiden hullut ritarit x(

-kirkuvat kakarat ja vieläpä ne omat

-bensan hinta!