Kotiinlähtöpäivä. Aamupäivästä oli autot taas pakattu ja majapaikka siivottu. Nokat käännettiin kohti Lahtea. Sinne perätysten ajettiin. Matkalla oli melkoinen ratsia tienposkessa. Kolme mustaamaijaa ja moottoripyöräpoliisi. Kolme autoa olikin levähdysalueelle poimittu. Kuskit taisivat olla saamapuolella..

Forssan abcd.. asemalla syötiin. Tälläkertaa sujui melkohyvin. Ainoa hankaluus oli saada pikkuväki pois leikkinurkasta. Jäätelöillä houkutteleminen  tuotti lopulta tulosta. Neitit yksi toisensa jälkeen kipittivät takaisin pöydän ääreen. Abc:llä oli kirjakauppa, josta löysin itselleni alekirjan. Ratsastuksen ensyklopedian puoleen hintaan. Se oli löytö!

Matka sujui ilman sen kummempia ihmetyksiä ja saavuimme tuttuun kyläpaikkaan, jossa meitä odotti ruoka. Napusta talon kissa oli kiehtova:

Pihalla juoksenteli kolme koiraa. Yhdestä en saanut kuvaa, mutta Karjakolle tiedoksi siellä oli Pontson näköinen 4kk narttu. "Tuolla puskassa on joku!"

"KIssa!!"

Taika-neiti nauttii varjosta:

Ruoka syötiin ulkona,, mutta kahvit sisällä. Ulkona olisi nimittäin jäätelö sulanut alta ajatuksen.

Lähdimme sitten kotiinpäin ajamaan. Matkalle mahtui niin paljon törppöjä itsemurhakuskeja ettei niiden luettelemiseen riittäisi edes kaksi viikkoa.

Juvalla pysähdyttiin Lahden jälkeen seuraavaksi. Se oli vain tyhjennyskäynti. Ylläri oli että kaikki pikkuväestä istui vuorotellen potalla. Edistystä. Joka ei valitettavasti ole jatkunut kotona. Home swwe Home...

Päivän plussat ja miinukset:

+ ei tullut sakkoja

+ alkumatka oli rauhaisa liikenteen suhteen

+ sää oli upea

+ pikkuväen nuorimmat istuivat potulla

+ se oli kotimatka, stressaava loma takana

+ ihanat eläimet kyläpaikassa

+ moottoritien 120km/h nopeusrajoitus

- itsemurhaohittelijat

- nönnöttelijät

- liikennekiusaajat

- egoistikuljettajat

-tietyö Mikkelin seudulla

- takapenkkien kitisijät