Vokaali lähti taivasautoon eilen. Huomenna taas pitäisi lähteä välitysvasikoita viisi kappaletta.

Tänään siemennettiin Eros. Semmari kehui Erosta erittäin hyvännäköiseksi ensikoksi. Minä huikkasin jo ovelta, että semmoista luonnetta kehittävää sais olla kiitos! Eläin on kaikin puolin lutukka, mutta lypsyluonne aivan hirveä.

Eipä käy kateeksi lomittajia, kun taas uusi lääkelehmä leivottiin lypsyyn. Piti soittaa lypsyn päätteksi nyt illalla päivystävä Ex-Hutsulle. Oikea etunen antoi putkellisen keltaista vettä. Muuta vetimestä ei juuri tullutkaan. Lisäksi elukka pitää hirttää lypsyä varten persesilmää myöten kiinni, lähes. Koipi heiluu tappavasti puolelta toiselle.

Rottasota jatkuu. Nyt eivät olleet enää vaivautuneet kaivamaan koloa auki. Työvoitto. Mutta siimahäntiä on silti vilistänyt. Tällä kertaa ne luikahtivat seinässä olevasta kolosta. Haaste! Kävin etsimässä pihalta pari puikulakiveä ja jysäytin molemmat kivet reikään. SItten hain kaksi kiveä lisää. Ne ja puupalikan kiilasin reijän ja putken väliin tiukasti. Niin tiukasti, että rotan pitää olla todella puntteja nostellut, mikäli meinaa saada pönkän pois kolon edestä. Ans kattoo, mistä ne seuraavaksi putkahtelevat ulos.