Iltatyöt taas pompsahti päälle. Makasin puolitoista tuntia ennen iltatöitä sängyssä ja kärsin helkkarinmoisista fibrokivuista . Vaan eipä auttanut, vaikka mieli olisikin peiton alle mielellään jäänytkin.

Aloitin lypsyt. Suunnilleen joka kanttura potkaisi, jopa nekin jotka ei koskaan aijemmin potkineet. Koneet lenteli kuin leppäkeihäät. Alkoi potuttamaan kohtalaisesti. Ex-Hutsun olin jo karsinaan varannut, mutta laskin sen pois ja laitoin tilalle Ahkeran, joka oli kiimassa. Huomenna helpotusta sille semmarin muodossa.

Lypsin vaan kaikesta huolimatta. Aamulla viriteltiin Viettelykselle panta, kun potkaisi koneen alas, niin että kaikki osat sinkoili pitkin seiniä.  Onneksi keskitappi ei katkennut, vain kumi irtosi. Komensin elikon nokkapihteihin. Nyt jätin elukan viimeiseksi, että sai jalan kiinni. Elikko pidätti maitonsa. Annoin olla, kyllä ne sieltä aamulla ulos saataisiin.

Jätin Viettelyksen hetkeksi ja laitoin toisella puolella niinikään koipikiinni olevalle Finksille koneen. Tarkoitus oli ottaa Viettelys irti. En ehtinyt. Elukka alkoi reuhata ja sukelsi kyljelleen, koipi sojotti taivaalle. Irroitin narun ja manasin kyttyrän alimpaan paikkaan. (siis sinne rotankoloon ) Koipi oli irti ja elukka olisi pitänyt ylös saada. Ei mitään toivoa. Koko ruho makasi seinässä olevan putken alla. Jätin elukan siihen makaamaan ja lypsin Vikkelän erilleenmenevän vetimen sitten laskin muut elikot pois. Elukka ei suostunut nousemaan sittenkään. Oli pakko ottaa puhelu.

Ajoin odottavat lehmät pois siltä puolen ja laitoin kolan esteeksi etteivät edes menisi portin taa jonottamaan. Kun kolan kiilaa poikittain kahden putken varaan, tulee aita odotustilan eteen.

Apu saapui ja köyden avulla himputettiin elukka ylös. Viettelys nousi kuin ohjus!! Naru irti kaulapannasta voila ja elukka syömään.

Mutta hommat hidastui, kun loput piti ajaa toiseen riviin.

Ammu oli likimain niitä ainuita lehmiä, jotka eivät potkaisseet minua tänä iltana.  Että piruko niitä nyt tänä iltana riivasi?

Kyllä sanon, etten lomallani halua katsoa lehmiä edes kuvasta. Tuli niin kiintiö täyteen taas tällä viiikolla!!!