Eilen illalla Elegia halkesi. Lehmävasikka ja isänä sama kuin Vikkelällä, eli lihasonnia.

Kymmenen minuutin päästä raksahti Aloha. Sitä sonnia olivat saaneet vetää portin avulla. Alohakin oli venynyt äärimmilleen. Lopulta noin 80 kiloinen sonninjärkäle suvaitsi syntyä:

Alohan sonnin isänä  Klarlund Osval  Li 85971. En voi suositella kovin pienikokoisille lehmille kyseistä sonnia.

Aamulla lähdin laittamaan asemaa ja linttasin paskakoneen kuljeksimaan. Anoppi huusi käytävältä, että appuuta. No sitähän meillä saa. Nappasin lennossa kolan ja tulin välikäytävän kautta syöntipuolelle. Ja seuraavassa hetkessä polvi jysähti sivuttain paskakäytävälle ja siitä tyylipuhtaasti liu'uin paskaa pitkin kyljelleni, kola sojotti ties minne. Anopin jalkain juureen ja anoppi katsahti kysyvästi?? Minä tyynesti totesin: " No, minä tulin."

Lehmät antoivat pisteitä ysejä ja taisi siellä muutama kymppikin vilahtaa.  Komusin siitä sitten ylös, kun piti hätistellä kolalla emää etemmäs. Katsoin, että mihin ihmeeseen liukastuin, kun se totaalisesti vei jalat alta. Jälkeisiin!! 

Piti taas se pentu pölliä. Tosin matka eteni todella hitaasti, kun ei meinannut kestää koivillaan kun nauratti taas niin vietävästi. Haalari ui paskassa, samoin kädet ja kolanvarsi. Raahattiin jättiläinen asemalle taas pestäväksi. Peskekelin siinä samalla hieman itseänikin. Sonnivasikka isänä Ricky av Färed Ba 89953, lihasonnia siis. Jätin paino noin kuutisenkymmentä kiloa.

Pesun jälkeen hilattiin maitohuoneen kautta kaveri vasikkalaan. Vasikkalassa on nyt ahdasta.

Tässä siis Siipun vasikka:

Vaikka polven löinkin kipeästi, niin perse on kuitenkin kipein. Kolautin sen ilmaveivissä jonnekin, liekö jäänyt kola alle. Haalari meni kuitenkin vaihtoon. Onneksi on useampi..

No, lehmät tuli kuitenkin lypsettyä. Anoppi pitää nykyään sitoa. Se rimpuilikin kiitettävästi koipi kiinni putkessa ja paskansi taukoamatta.  Semmari oli tulossa heti aamusta, ensimmäiseen pakkoaikaan. Ja ilmoittikin tulostaan. Kiiruusti Ämmä karsinaan ja tarkastettava samoin.

Ämmää ei saanutkaan niin vaan kiinni. Anoppi piti kaulalenkistä kiinni ja minä hännästä. Sitten seisoi kuin tatti kannonnenässä. Semmari kiitteli lehmän kiimaa hyväksi. Toivottavasti se tolvana tulee myös tiineeksi.

Torkku tarkastettiin ja se on TIINE!!! Vihdoinkin!!! Torkkuhan loi viime syksynä, eikä herunut mitään. Pantiin umpeen ja tiinelään talveksi. Nyt se saa syödä itsensä pyöreeksi  ja asustella lypsypuolella mielensä mukaan. Peukut pystyyn, että se syö kanssa.

Alohalle ja Siipulle annettiin asemalla kalkki ja laitettiin karsinaan päiväksi. Etteivät halvo jonnekin nurkkaan..

Eläinlääkäri kävi päivällä. Ammu on nyt lääkekuurilla. Sillä on kynsivallintulehdus oikeassa etujalassa. Sai antibiootit ja kipulääkkeen. Sussu vain kipulääkettä ja sorkkahoitaja saa katsella sille mahdollisesti kenkää. Ammun elopaino tuli muuten samalla mitattua, antibioottia varten. Ammu painaa semmoiset pikkuiset 800 kg!

Iltatöille on vuorossa taas viemäröintiä. Maitohuoneen ja varaston välinen pätkä ilmeisesti oli tukossa, sillä paskavesi nousi sos.tiloihin, maitohuoneeseen, konehuoneeseen ja semmaritilaan. Elähdyttävä haju tervehti ovelta, vaikka ovi oli ollut päivän auki. Nannaa....

Vaihdoin kuteet ja aloin purkaa varaston edestä levyä pois. Siis ruuvasin meisselillä neljä pitkää ruuvia veks. Siirettin levy ja kaivon tutkintaan. Vesiletku kaivon rööriin ja hanat kaakkoon. Kävin silpasemassa kumihanskat käpäliin, se viemärinhaju ei ole niitä kaikkein herkullisimpia käsissä. Sitten rassasin ensin yhteen suuntaan ja sitten toiseen. Kuului muutama pulpahdus ja taas veti. Haju veti vertoja suunnilleen muutaman päivän auringossa muhineelle raadolle.

Maitohuoneessa alkoi vesi laskea. Kun röörit taas pelitti, piti alkaa siivoamaan lattioita. Nostettiin levy paikoilleen ja ruuvasin takaisin kiinni.

Kiireellä asema täyteen elikoita, loput lypsypuolelle ja lypsämään. Ajoilta ei anna armoa.

Kaikki tuli kuitenkin lypsettyä ajallaan. Aloha on siis taas lypsyssä ja tiukasti koipi kiinni takaputkessa. Elegia lypsää ilman narua. Elegian oikeanpuoleisissa vetimissä ei ilmeisesti ole reikää. Se on siis syntymäkakstissi. Ei siemennetä. Epäonnen Välkkeen suku..