Lomarenkaan kokous oli tänään. Nappu lähti mummin kanssa puheterapiaan ja kaksoset lähti meidän mukaan kokoukseen. Ennen autoon menoa kilahti Hatti. Syy:  En antanut laittaa talvihattua ja -takkia. Olis saanu lämpöhalvauksen. Piti kantaa autoon. Aikansa kirkui ja se oli siinä. Kokous meni mainiosti, mitä nyt Vatti koetti kaataa kokoushuoneessa olleen television.

Kokouksen jälkeen viipotettiin kahville. Hatti ja Vatti saivat pillimehut ja pullat. Hyvin maistui. Mentiin autoon. Ajeltiin kaupunkiin agrimarketille. Vatti kilahti, koska ei saanut ottaa lammasta mukaan kauppaan. Raivari saavutti 9,5 richterin voimakkuuden! Kirkuva ja kiemurteleva ja potkiva Vatti nostettiin takaisin autoon ja köytettiin jakkaraan. Ovet tiukasti  lukkoon. Siinäpä huusi itsensä hiljaiseksi.

Hatin kanssa agrilla kiertely ei tuottanut  mitään ongelmia. Katselimme Hatin kanssa hyllyssä olevia traktori-leluja. Hatti hoki jokaisen kohdalla : isin, isin, isin... Tilasin itselleni talviratsastussaappaat. Jos ei ensi talvena pakottaisi nilkkoja niin kovin.

Palattiin autolle ja Hatti kirkui siellä yhä. Piti käydä ensin ABC:lla vaihtamassa Hatin haisuli.  Lähdettiin sitten käymään pesuainetukussa, sieltä käväisin ostamassa parit pitkävartiset kumihanskat talvea varten, itselleni. Sitten K-maatalouskauppaan. Ukko pyörähti siellä yksin. Nyt ajettiin NHK-keskukselle jonne mies jumi loputtoman pitkäksi aikaa haastelemaan traktoreista myyjän kanssa. Jep, vaihdon Vatin haisulin vessassa . Nyt raivaroi Hatti, hän ei olisi halunnut lähteä minnekään. Kannoin pennun kainalossani autoon ja hirtettiin remeleihin kiinni.  Lopultakin ruokakauppaan.

Citymarkettiin ja yllätys,. yllätys. Vaihtamaan Hatin haisuli.  Puuuuuuhhhh.... Jätin kaksoset isin kanssa heseen ranskalaisille ja painelin itsekseni kauppaan. Ihanaa kuulkaa.  Vaikka puolijuoksulla riensinkin liki kaupan halki. Mutta kannatti kuunnella etiäsiä. Löysin Napulle syys/kevättakin ja -housut. Vaikka eriväriä - so what. Housut on vaapukan väriset ja takki vaaleanlila. Ostin samasta alerekistä myös kaksosille ulkohousut. (Saman väriset kun Napulla.)   Sekä Napulle vielä yhdet kivankeltaiset housut. Peräti 5e. 

Vielä kasa kissanruokaa ja kassan kautta. Kun menin hakemaan syöpöttelijöitä, Hatti oli vasta aloittanut syömään perunoitaan. Sillä... Hatti oli kirkunut ainakin kaksikymmentä minuuttia väärällä paikalla.  Kun isi ei suostuntu tarjoilemaan hälle toiseen pöytään. Lopulta Hatin oli pakko antaa periksi ja tulla itse toisten pöytään. Kerkesin itsekin nopeasti ottaa jotakin.

Lähdettiin autolle. Nytpä liinat löi kiinni Vatti. Vatti kannettiin autoon sätkivänä ja potkivana. Kiinni ja menoksi. Vatin onnistui kuitenkin kiemurrella köysistä ja oli pakko ottaa ensimmäiselle linja-autopysäkille seis. Kaksin väännettiin tyttö turvaistuimeen ja hikipäässä kiinnitettiin vöihin. Siitäpä ei sitten enää päässytkään pois ja meteli oli sen mukainen. Tyttö huusi kotitielle asti ja sitten molemmat nukahtivat. Kiva, kiva.

Tuvassa sanoin Nallelle että hakee kaksoset autosta, minun piti joutua navettaan. Olin jo myöhässä. Hatti raivosi puolestaan ja työllä ja tuskalla Nalle sai päiväunille. Hatti ryskäsi vielä sängyssään, kunnes kai lopulta antoi periksi.

Että semmoinen hauska päivä oli meillä. Entäs teillä?