11.10.

Aamulla sai koisia pitkään. Tosin aikaisin aamulla unta häiritsevät roska-autot. Ne kiertävät kaupungilla hämärän aikaan ja keräävät kaikki roskapussit ja laatikot tyhjentävät. Täällä ei tunneta kierrätystä tai sitten se on ihan lapsenkengissä vielä. Jätevedet puhdistetaan piipin tarkasti, mutta roskat... Kaikki roskat lyödään samaan pussiin, myös kaikki lasi.

Kun roskiskuski kippaa säiliön autoon, kuuluu aivan h*lv*t*n moinen kilinä ja ryske! Nuku siinä sitten.

Aamulla veivasimme vanhaan kaupunkiin. Ostoksille. Ainakin lapsille ja anopeille. Sattui hauska juttu lounaalla. Minä otin salaatin ja vettä. Mies tilasi itselleen ison oluen. Hän lähti käymään toaletin puolella ja tilaukset tuotiin sillävälin pöytään. Väkisinkin pyrki naurattamaan. Iso olut olikin valtava litran tuoppi!! Kun siippa tuli takaisin, oli hän lentää pyrstölleen. "Herra varjele!!!" , oli suora lainaus. Tarjoilija kävi leukailemassa ja lähti nauraen pois.

Tarjoilija kävi välilla katsomassa, miten urakka sujui. Lopuksi hän kävi onnittelemassa ja taputtamassa selkään. Mies sanoi, että sisu ei antanut jättää yhtään tuopin pohjalle. Hahhahhaa!!! Tuumasin tarjoilijalla lähtiessämme, että "taisi tulla nyt samalla sekä lounas, että illallinen."

Tuhdit eväät vaativat kunnon ruokalevon. Lepäilyn jälkeen lähdimme katsomaan, mahtoivatko bussit kulkea. Lakkoilivat taas ranskiksen juttaat. Tätä ennen olivat jo junalakossa.

Nyt paikallisbussit jo kulkivat. yhden euron maksua vastaan sai kortin, jolla sai 72 min kuluessa matkustaa samaan rahaan uudelleen. Miettikää, siis matka maksoi vain sen euron.

Hyppasimme justiinsa oikealla pysäkillä ulos. Tarkoitus oli mennä argeologisille  museolle ja roomalaisen areenan raunioille. Mutta kakka!!! Nenän edestä museo meni kiinni. Saakutin bussilakko.  Kiersimme silti raunioiden ympäri. Areena oli melkoisen hyvin säilynyt:

Noillakin kivillä ja vanhoilla marmoreilla olisi varmasti tarina jos toinenkin kerrottavanaan.

Upeaa ja vaikuttavaa kaikinpuolin. Siten lähdettiin katsomaan, mistä bussi kulkisi takaisin keskustaan. Helposti löytyi tällä kertaa. Juuri kun pyllyt penkille pykättiin, bussi kaarsi pysäkille. Leimattiin korti ja taas matkattiin.

Hetkessä keskustaan takaisin. Hassu reissu, mutta tulipa tehtyä. Eikä budjetti kaatunut.

Käpsittiin uudelleen vanhaan kaupunkiin. Tällä kertaa mukaan tarttui kuuluisaa oliviöljyä ja viereisestä viinikaupasta rosee-viinipullo.

Nyt mentiin rantabulevardille. Otin muutaman kuvan Nizzan joesta. Niin, kaupungin alla kulkee joki. Se on vain laitettu maan alle ja kaupunki rakennettu päälle.

Ja tyrskyistä:

Vielä pari patsasta:

Sitten hotellille huilimaan ja illemmalla syömään. Huomenna olisi uusi retki ja uudet kujeet.