Aamulla navetassa meni tovi etsiskellessä työvaatteita. Liekö lomittajilla ollut kiire, kun pyykkikoneessa tapitti virrat päällä ja rätit oli asemalla.

Ajelin porukat lypsylle siivosin paikat. Lääkekuurilaisia on nyt kolme: Äpyli, Valmet ja Apassi. Valmet siis poiki 14. päivä lehmävasikan Asmo Salesta, mutta Valmetilla olikin seksattua. Tämä typykkä on Iveco:

Ja Apassi oli päkistänyt 16. pv sonnivasikan Hällomsta AAA45626. Yhtään ei harmita, että tuli sonni. Olen valinnut Apassille seuraavaksi lihasonnia. Jätkän nimi on Irokeesi:

Lehmät käyttäytyivät lypsyllä suorastaan sikamaisesti. Jokaiikka potki, minkä ehti ja paskantelivat joka paikan täyteen. Koneet lentelivät sinne sun tänne.

Teki mieli hyppiä tasajalkaa, vaikka mitäpä se olisi auttanut. Jutalle tiedoksi, etten millään tohtinut ottaa Hillasta kuvaa, koska se oli todella oikea kakkanaama. Mutta, mutta.. aamulla navettaan asteli uusi asukas. Ostokki nimeltä Votiivi tuli totuttelemaan päiväksi karsinaan:

Rouva on ummessa, eli vasikka masussa tallessa.

Kerranpäivässä merkit tuikkasin jalkaan Finksille ja Valiolle. Molemmilla määrä tulevaisuudessa, mutta molemmat ovat lypsäneet vaikka kuinka kauan jo.

Iltatöillä elukat olivat jos mahdollista vieläkin sietämättömämpiä. Todella hirveitä. Ametistin lypsin pihdit nokassa ja Estradin alle ei ollut mitään asiaa. Aronian Apila tyrkki nurin, kun odottivat vuoroaan. Piti ajaa kovalla kädellä Apila pois, että Aronia-parka pääsi ylös. Nuhtelin ilkimystä, mutta se vain katseli minua viattoman näköisenä takaisin. Aronialle sitten annettiin ketopastaa. Nyt olen nähnyt kaiken. Aronia suorastaan imi tuubista hyvällä halulla pastan suihinsa. Olisi ottanut lisääkin, jos olisi ollut.

Ananakselle annoin asemalla kalkkia. Laitoin ensin pannalla porttiin kiinni, sitten nokkapihdeillä kärsä korkeuksiin , niin että pää oli yläviistossa. Sitten vaan aloin pienissä erissä pumppaamaan kalkkia tuubista kitusiin. Lehmä ei voinut kuin niellä. Mihinkään ei päässyt. Karsinaan lopuksi. On seuraavana vuorossa poikimassa, kumpa tulisi sonni!