Aamulla piti taas kiirehtiä töissä, jotta kakarat ehtisi mummin kanssa kerhoon. Vaan kuinkas kävikään? Äyrin-tana oli onnistunut itsensä saamaan nalkkiin oikeen niin maanperusteellisesti.  Se tapansa mukaan oli viettänyt yönsä lantakäytävällä maaten. Kun lantakone tulee, se esteen kohdatessaan ottaa pakkia ja yrittää uudelleen kunnes lopulta palaa takaisin. Äyri ei väistänyt, mutta kone painoi silti sitä portin alle. Äyrihän taitaa olla Ammun kokoluokkaa ja siis elopainoltaan yli 800 kiloinen.  Lopulta elikko, joka ei noussut ja väistänyt konetta painui syöntipuolen ja mammalan portin alle niskastaan kiinni. Siinäpä oli kuin giljottinissa.  Portti ei antanut periksi, eikä lehmä onnistunut keplottelemaan pois.

Ei kun purkamaan portin kiinnityksiä. Helpommin sanottu, kuin tehty. Porttia ovat ennenkin särkeneet, joten se oli suljettu lopullisesti. Pitkät pultit ja mutterilla kiinni. Toisen piti pitää pihdeillä pultti aloillaan ja toinen eli minä kieritin avaimella mutteria auki. Mutteri oli jengoiltaan ja mutterin kääntösäde ruhtinaalliset kaksi senttiä. #%&+§§§!!!  Erittäin ahdas loukko kenen tahansa käsille. En usko, että räikällä olisi saanut sen paremmin. Lähes tunnin tappelun jälkeen portti oli auki ja elikko vapautettu ikeen alta. Portti piti renkuttaa elukkaa vasten, jotta se lopultakin kääntyi niskan ja selän yli. Toiseen suuntaan ei mitään mahdollisuuksia.

Helkutin elukka!

Lypsämään ihan megavauhtia. Yllättäen lypsämällä sai kirittyä aikaa kiinni ja kaikki hommat oli pulkassa ennen yhdeksää, aamen.