Kaksosia käytin 3- vuotis neuvolassa. Nappu lähti puheterapiaan. Ensiksi Hatti ei olisi millään halunnut heittää odotustilaan kenkiä ja muita vermeitä. Sitten lopulta äkkäsi, ettei siskolla enää ollut.

Hattia ei seuraavaksi saanut terkkarin ovesta sisälle, mutta hätä tuli kun Vatti ja äiti siitä ovesta meni. Alkuun kumpikaan ei suostunut mihinkään. He istuivat pienen pöydän ääressä ja tekivät palapelejä.

Sitten neuvolantäti onnistui houkuttelemaan Vatin leikin avulla tekemään tehtäviä. Siinä samalla tulivat painot ja pituudetkin mitattua. Lopuksi oli näöntarkastus ja hienosti meni. Hatti seurasi sivusta silmä kovana ja kiinnosti tuo näöntarkastus. Siitä Hattikin sitten halusi aloittaa. Ja kuinkas ollakaan Hattikin tekaisi kaikki vaaditut tehtävät ja mitatkin saatiin.

Hatin strategiset mitat: 14,6kg  ja  96,5cm.

Vatin samat mitat:          14kg     ja  97cm.

Nappu oli samanikäisenä useita senttejä pienempi. Joten oletettavissa on, että kaksoset sujahtavat isosiskonsa ohi jossain vaiheessa.

Parkkipaikalla tuli seuraava draama. Hatti olisi halunnut prinsessakorokkeelle istumaan, muttakun Vatti ehti ensin. Kannoin kirkuvan ja potkivan Hatin autoon ja köytin penkkiin.

Vein kaksoset mummille hoitoon. Ehdin istahtaa kahvikupposen ajaksi ja taas mentiin. Oli itsellä aika työterveyshoitajalle kirkonkylällä.

Sielläpä sitä sitten vierähtikin kaksi tuntia!! Saaliiksi tuli aika myös työterveyslääkärille. Peukut pystyyn, että nyt alkaisi saamaan jo jotakin apua näihin hirvittäviin jalkakipuihin. Terveyshoitaja nimittäin sanoi, ellei jotain aleta tekemään, voi olla että sitä työkykyä ei parin vuoden päästä enää ole. Enkä liioittele pätkääkään.

Hyvä, kun ehdin viemään tytöt tallille. Talla pohjassa sai päästellä.