Aamulla piti panna hösseliksi, kun olin sopinut olevani meijerillä kello 9. Ja olinkin, vieläpä etuajassa. Sain pöydän ja laittelin kaiken esiin. Olin myymässä todella lyhyellä varoitusajalla joulukortteja meijerillä.

Väkeä alkoi lapata sisään heti yhdeksältä. Alku oli aika nihkeää. Mutta siitä se vilkastui päivää kohden. Tapasin  yhden lukijani. Sepä olikin mukava yllätys. Terveisiä vaan!

Kuusi tuntia kun seisoskelin myyntipöytäni ääressä. Välillä jutellen tuttujen ja tuntemattomien kanssa ja välillä ihan kauppaa tehden. Täytyy sanoa, että vähän yli puolet tekeleistäni meni kaupaksi ja aika läjä vielä lehmäpostikorttejani. Minulla on myynnissä neljää erilaista lehmää, valokuvista siis.

Tuntia ennen, kun tapahtuma loppui pakkasin kamani. Vaihdoin kaikki kolikkoni seteleihin kassalla ja otin omat meijeriostokseni matkaani.

Vein tytöt tallille ja painelin sen jälkeen navetalle. Loppulypsyille ehdin. Katsastin siinä sitten karsinan puolelle, ennenkuin laskin elukat asemalta. Kävin lähituntumalta kurkkaamassa. Poikimaanhan se hieho päätti ruveta.

Aseman ollessa pesussa huudahdin anopille, että tulee avuksi. Vesipää pullottaa jo lupaavasti. Kävin vetämässä synnytyshanskani käteen ja laskin kaksi sankollista vettä emälle valmiiksi. Tosi toimiin. Suhteellisen sukkelasti vasikka syntyi. Lehmävasikka isänä Ranta-Askolan Ypry A 44881.

Kuvan saatte vasta lomani jälkeen.