Aamulla huomasin Aronian riekkuvan kiimassa. Apassi seurasi sitä kuin hai laivaa. Emäntä taas oli verillä, mutta sen peppu kiinnosti Ahkeraa. Viimemainittu taisi tulla kiimaan myös. Se on hyvä, puhdistuisi tuo kohtu nyt jo lopultakin. Sehän ultrattiin tässä taas ja eihän se mitään ollut tyhjentynyt. Tyhjennystä lekuri sille taas lykki. Kiima puhdistaisi kohtua, toivon mukaan.

Asemalla Emäntä seisoi ennen Ahkeraa. Ahkera päätti hypätä siinä kesken lypsyn Emännän selkään. Terve vaan ja huti tuli! Ahkera istahti. Se mikään lehmä ole, vaan Musti!!  Siinä se sitten istui ja ihmetteli. Otin ja halasin sitä. Koska se ei muuten anna, kun on niin arkajalka. Halailin antautumuksella ja taputtelin. Sitten lehmä nousi. Lopun ajan se seisoi moitteetta.

Lypsyn jälkeen laitoin EHU:n karsinaan. Hiukkasen on limotellut ja maitoa nyt tiputtelee, mutta luut tiukasti kiinni. Päätettiin laittaa sille vitjat kinttuihin. Helpommin sanottu, kuin tehty. Rauhoittelin elukan aloilleen ja anoppi tähtäili kinttuihin. Toiseen jalkaan sai laitettua, kun elukka päätti että nyt riitti. Se otti hatkat. Mutta mitä kummaa!! Toisessa jalassa oli jotain inhottavaa!!!!! Elukka potki ja riuhtoi, mutta kiusa pysyi sitkeästi paikoillaan. Hyppeli hepulin saaneena. Kun hieho potki, vitjat ruoski sitä pyllylle ja siitäkös se suuttui vielä enemmän. Välillä vitjat ryskivät aitaan ja hirmuinen kolina ja kilinä raikui navetassa. Oli pakko hirnua toisesta karsinasta käsin, sillä samaan karsinaan ei ollut mitään asiaa.  Yleisö syöntipuolella oli kansoittanut aidan. Ne tuijottivat ja hyppivät toistensa selkiin. Ruokotonta käytöstä!!

Lopulta hain narua ja tein lasson. Sitten lassosin hiehon pään ja otin elukan kiinni. Hyppäsin pöydälle ja hirtin narun kiinni putkiin. Nokkopihdit nokkaan ja sitten vasta oli asiaa jalkoihin. Hiehon ilme oli kuvauksellinen, kun nokkikset tarttuivat sieraimiin. Elukka mylväsisi että :" MAMMA!!" Kaikki vasikkalan asukkaat tuijottivat hiehoa silmät ymmyrkäisinä.

VItjat saatiin lopultakin kuosiin, komensin anopin karsinasta ennenkuin irroitin kiinnitysvälineet. Sitten se rodeo vasta alkoikin!! Elukka hyppi ja potki tasajalkaa, riehui ja huusi ja riehui lisää. Varsinainen esitys!!

Rottasota on siirtynyt kemialliseksi sodankäynniksi. Navetalle on viritetty ruoka-ansoja sinne tänne ympäriinsä. Tietenkin niin, etteivät naudat niihin yletä. Ainakin parissa ravintolassa on käyty, eli joillakin otuksilla alkaa olla kohtapuoleen mahanpuruja.

Iltatöillä istuskelin aseman rappusilla ja odotin että kone lähtee Ufosta ja Alohasta. Näpläsin odotellessani kännykkääni. Joku puhalsi niskaani!! Venla oli hiipinyt kaikessa rauhassa asemalle ja tuli nuuskimaan. SItten se kutitteli turpakarvoillaan ja nuoli niskavillat märiksi. En kuullut ollenkaan Venlan tuloa, se tuli niin hiljaa.