Aamulla kiersin ensin pöydälle. Katsomaan ensin eilen illalla syntynyttä uutta vasikkaa ja sitten kiertelemään hiehojen kiimoja. Takaisinpäin tallustaessa silmiini osui Ammu. Ammu makasi kummallisessa paikassa. Nimittäin portin väärällä puolella. (tarkennukseksi, Ammuhan on ummessa ja kuului olla mammalassa) No, mutta missäs portti sitten oli??

Portti reuhotti auki ja tietenkin kaikki lehmät sekalutta miten sattuu. Toista osaa portista ei näkynyt missään. Löytyihän se riittävän tiirailun jälkeen. Se makasi paskassa kourun päässä ritilöiden päällä. Juupa juu ja eikun toimeen. Onneksi oli hanskat kädessä. Portti piti kirjaimellisesti ensin käsin kaivaa esiin paskasta ja vasta sitten sain sen ylös. Pyyhin enimmät eritteet pinnasta ja siirsin ruokintaestettä vasten nojalleen sorkkapallin päälle. 

Eipä mittään. Kävin pesemässä hanskat ja jätin kuivamaan. Sitten laittelin aseman ja aloin ajaa porukkaa aseman täyteen. Sitten kävin hoputtamassa anoppia, jotta ehdittään korjata alustavasti portti. Avasin toisenkin mammalan portin apposen auki. Lypsypuolen takaportin taas pistin kiinni ja sitten ajoin koko revohkan lypsypuolelle. 

Varsinaiset orgiat on pitänyt olla, jotta ovat saaneet revittyä portin alas, joka sentään oli pultattu kiinni. Ja ummikoilla ruokajuhlat koko yön! Laitettiin alustavasti portti narulenkein kiinni. Pitää elukat sentäs sen aikaa kuosissa, kunnes uudet pultit pannaan paikalleen. 

Ennen viimeistä riviä passitin mammat omalle puolelleen, ne mulkoilivat minua syyttävästi. Kukin olisi jäänyt miellään edelleen mässäilemään.

Viimeiseen riviin ajelin porukkaa. Apassilla oli vauhtia liikaa ja se jarrutti liian myöhään. Siltä sananmukaisesti levisi jalat alta. Ja se hitaasti valui maha edellä maahan asti. Että olikin taas huvittava näky. Suorastaan halkesimme nauruun!! Elukka kömpi ylös mulkoilleen korvat luimussa. 

Lypsin ennen lääkelehmiä omalla puolellani eilen illalla poikineen Hunajan. Jo pestessä jalka alkoi viuhua. Laitoin sen muittamutkitta  kiinni. Maito näytti testissä ihan hyvältä. Toinen takanen hieman veriseltä näytti, mutta muuten oli ok. Maito tuli hyvin ja pullo täyteen.

Pentupa ei juonut pisaraakaan. Yritin vaikka mitenperin ja aina sama tulos. Olkoot. Lienee iltatöillä nälkä.