Pitää aloittaa eilisestä, koska vuodatus kusi eilen. Hunaja ei sitten opi millään. Lypsin sen kaksi viimeistä kertaa nokkapihdeissä, koska kone ei pysy yhtään elukassa raivoisan potkimisen takia. Herrrrrmot napsasi eilen. devil_smile.gif Uhkailin sitä makkara-autolla ja vaikka millä!

Ammu lypsää vain hormoonilla. thumbs_down.gif 

Finksi ei voinut hyvin. Piti soittaa päivystävälle. Joka antoi tuomion. Juoksutusmahankiertymä. Kaksi vaihtoehtoa. Joko leikkaus tai pyöräyttää lehmä selänkautta ympäri ja toivoa, että aukeaa. Kerran on leikattu Leimu-lehmä ja se selvisi siitä, mutta se olikin paremmassa kunnossa. Kerran on taidettu pyöräyttämälläkin avata kiertymä. Selviytymisprosentti oli nyt alle puolet. Tuumaustauko.

Lehmä piti ensin saada oikeaan asentoon, niin että saisi pyörähtämään ilman pään kolinaa karsina-aitaan. Naru elukan mahan alle ja veto! Vedimme kolmeen pekkaan ison holstenin sivuttain!! Tehkääs perästä.wink_smile.gif Sitten narut alla oleviin jalkoihin, etu ja taka. Ja narut lehmän yli. Pääjohtaja otti toisen narun ja me anopin kanssa toisen. 

Hoplaa!! Ja lehmä kierähti rivakasti selän kautta ympäri. Pellavalimaa kurkusta sisään sopivina annoksina ja Herran haltuun.

 

 

Tänä aamuna anoppi oli sovitulla vapaalla ja lypsin yksin.

 Lehmä oli kuollut. Soitin pääjohtajalle, että tulisi ja vetäisi elukan ulos samantien. Karsinoille oli muutakin käyttöä. Lauhaluomalle asiaa. No, eipähän jäänyt elukka kitumaan.

Ja viisastelijalle tiedoksi: elukka sairastui tosi nopeasti. En huomannut siinä mitään, kuin liian myöhään. Lehmän läpi ei nää, eikä eläinlääkärikään kiertymää "havainnut" käydessään viikolla. Silloin olisi ollut suuremmat mahdollisuudet eloonjäämiselle. <--Eilen puhelimessa ollut lääkäri sitä asiaa oli hämmästellyt. Eli ei ole aina minun syy, kun lemä kuolee. omg_smile.gif

Karsinoihin tuli siemennettävä ja tarkastettava.  

Aamutöiden lopetus vähän viivästyi, kun tuli viivästys. Kaksi pääskyä oli jotenkin päässyt maitohuoneeseen ja ne olivat tarttuneet kärpäspaperinpalaan. Kesti kotvanen, ennenkuin sain ne irti. Vein yksi kerrallaan kädessäni varovasti ulos ja avasin käden. Linnut lennähtivät taivaan sineen.