Etevä kuoli iltapäivällä, hiljaa itsekseen. Itku Asioita joihin ei voi vaikuttaa, vaikka miten haluaisikin. Vasikka näytti aamulla rauhalliselta. Hengitti välillä todella syvään. Katse oli kuitenkin lasittunut, ei reagoinut mihinkään. Katseesta näki, että vasikan mieli liikkui jo rajan tuolla puolen. Siellä jossakin, missä vasikkaankaan ei enää koske ja jalka nousee ketterästi pehmeillä niityillä. 

Menin sitten iltatöille auttamaan uutta lomittajaa hommissa. Näytin mitä pitää ensin tehdä. Sinne sitten tuli käskettynä Herra 14vee:kin. Sai aloitella vasikoiden juotolla. Isännän tultua, päätimme siirtää kaksi hiehoa lehmäpuolelle. Soitin anopin meille vauvojen ja Napun seuraksi ja Neiti 12vee:n siksi aikaa asemalle lomittajan avuksi.

Ensin siirrettiin Vekki umpipuolelle ja sitten Ydin-sarviniekka tiineiden hiehojen karsinaan, josta umpipuolelle. Hiehot ajattelivat laittaa tappeluksi lehmien kanssa. Joten joutuin piti saada heihot lehmäpuolelle. Vekki sai jäädä lypsettyjen seuraksi, mutta Ydin siirrettiin suoraan hoitokarsinaan. Onneksi ketään ei seivästetty!

 

Jutalle tiedoksi, että linkouskuvassa näkyvät rakennukset ovat: harmaa oikealla aitta ja liiteri ja punainen pikkumökki saunamme. Ei olla sinne tungettu anoppia. Nauru Toisessa traktorikuvassa näkyy vanha navetta. Eikä sinnekään ole piilotettu ketään sukulaista, vaikka välillä mieli tekisikin.

Anoppila on tuolla kylällä, noin kuuden kilometrin päässä.