Kotiin tulin vasta ilta kahdeksan hujakoilla ja ajattelin ensin tekeväni aloittamaani pihahommaa. Mutta sitten pitikin lähteä käymään kaupassa.

Kaupasta tultuani, minua odotti järkytys! Lattiat oli  veren peitossa!! Nalle kertoi vaihtaneensa Vattia kuiviin, kun vessassa rysähti. Sieltä tuli verta valuva Hatti!! Emme tiedä mitä tapahtui, mutta leuan alla oli todella ilkeännäköinen haava, syvä ja sisukset tursui veren mukana ulos. *yök yök*

Siinä soittelemaan isännälle, joka kylvämässä oli. Onneksi ystävä soitti samaan syssyyn ja sain tiedon missä päivystää. Lennossa sipaisin haavaan harsotaitoksia pinkan ja käärin siteellä pään ympäri, tyttö kainaloon ja samassa ovesta ulos.

Istuin Hatin viereen ja hän oli ihan rauhallinen. Pääsimme perille ja marssin suoraan vastaanottoon. Kerroin asiani ja pääsimme suoraan ensiavun puolelle. Puudutettiin. Hatille ommeltiin tikit haavaan ja sidottiin teipillä haava kiinni. Koko toimituksen ajan Hatti säesti huutamalla ja me kurjat vanhemmat pidimme tytön aloillaan. Kotiin saavuimme vasta 22:30. Leikkasin verisen puseron päältä surutta, vaihdoin kaikki vaatteet ja annoin kipulääkettä. Iltatoimien jälkeen nukkumaan.

Moniko ISOVELI laittaa pikkusiskonsa samalla tavalla nukkumaan, kuin meidän Nalle?? Laittaa tytöt sänkyyn, peittelee, antaa unilelun ja muiskauttaa sitten hyvänyönsuukon poskelle? Käsi ylös, miten moni.